728x90 MM
Franse band Johnny Mafia in de Gainsbar in Kortrijk.

De veroveringsdrang van de Johnny Mafia

Op dinsdag 24 september organiseerde de bende van Squaresville (SQRSVLL) een concertje van Johnny Mafia in de Gainsbar in Kortrijk. Hadden die mannen eventjes geluk dat ondergetekende voor een dag in Kortrijk moest zijn.

De groep Johnny Mafia, zijnde Théo, Fabio, William en Enzo Mafia komen uit Sens. Ze worden verondersteld de nieuwe hoop op het vlak van rock te zijn in Frankrijk. Getuige daarvan zijn de vele concerten doorheen Frankrijk en de superlatieven die erbij horen. Producer Jim Diamond (The White Stripes, The Dirtbombs) nam hen onder zijn hoede om hun tweede LP ‘Princes De L’Amour’ (Dirty Water Records) in te blikken. Daardoor zal die hoop nog meer toegenomen zijn.

Groeimarge

Met hun Claudy Frankinet Tour deden ze nu voor de eerste keer enkele plaatsen in België aan. Waaronder dus de Gainsbar in Kortrijk. Uit hun verhalen kon ik opmaken dat ze wat sceptisch waren om in België te spelen. Dat kwam na een eerder slecht afgelopen avontuur op een festival in Moeskroen. Door de warme ontvangst en de ‘democratische’ prijzen voor de speciale Belgische bieren in de Gainsbar voelden de prille twintigers zich al meer op hun gemak.

Het werd dan ook een leuke avond waarbij de muziek van Johnny Mafia, razende post-garage punk/rock sterk aanleunend bij Blink 182, Green Day en Ty Segall, hun typische jaren negentig muziek gedoopt in een show waarbij de bandleden heel veel grimassen in petto hadden. Leuk plaatje en de band heeft wel nog wat groeimarge. Ze kunnen het, maar het komt er nog niet altijd helemaal uit.

Gezien: SQRSVLL presenteert Johnny Mafia – Gainsbar, Kortrijk – 24 september 2019

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
johnny-mafia-12
geplaatst:
za 28 sep 2019

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!