728x90 MM
Crime & The City Solution

Cult in de living

Crime & The City Solution zijn bezig met een grote Europese tournee, na 10 jaar stilte. Ik zou het niet geweten hebben, tot ik een berichtje kreeg van Georgio Valentino.

“Dag, Chef! Zin om enkele foto’s te schieten van Crime in Haacht, 11 juni? Ik zet je op de lijst.” Natuurlijk had ik zin. Na wat opzoeking zag ik dat ze in België maar op één plek speelden en dan nog een huisconcert, bij de buurman van mijn schoonbroer. Hoe klein is de wereld…

Mute Records is van plan om vanaf januari 2023 de volledige originele catalogus van Crime & The City Solution uit te brengen op vinyl en cd. Blijkbaar is het niet evident om van alle betrokkenen, dood of levend, hun fiat te krijgen en neemt het wel wat tijd in beslag. Maar soit, ondertussen dan maar een Europese toernee. Simon Bonney, de charismatische frontman van Crime & The City Solution, wist zich steeds te omringen met invloedrijke figuren zoals Mick Harvey en Rowland S. Howard (beiden The Birthday Party), drummer Epic Soundtracks van new wave pioniers Swell Maps, Einstürzende Neubauten-gitarist Alexander Hacke, en Bonney’s vrouw, multi-instrumentaliste en partner in het songschrijven, Bronwyn Adams. De groep maakte tussen 1977 en 1991, in wisselende bezetting, vier studioalbums en een resem EP’s. Door het moeilijke karakter en weinig interesse voor publiciteit vanwege Simon Bonney is Crime & The City Solutions nooit bij de toppers geraakt.

Voor de History Of Crime tournee 2022 krijgen Simon Bonney en Bronwyn Adams versterking van Chris Hughes (drums), Donald Baldie (gitaar en piano), Fred Lyenn (basgitaar) en mijn lievelingsduif, Georgio ‘The Dove’ Valentino (synth en gitaar). Tijdens het huiskamerconcert leerden we veel nieuwe oude parels kennen uit ‘Just South Of Heaven’, ‘Room By Lights’, ‘Shine’, ‘The Bride Ship’, ‘Paradise Discotheque’, ‘The Adversary’, ooit gebruikt door Wim Wenders ,en ‘American Twilight’. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik weer een gat in mijn cultuur heb kunnen vullen en huiskamerconcert of niet, het was perfect.

Gezien: Crime & The City Solution – History Of Crime 2022 – Can’t Live In A Living Room, Haacht – 11 juni 2022

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Crime-The-City-Solution-3
geplaatst:
ma 27 jun 2022

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!