728x90 MM

Cheophiori (cassette)

In 2008 verscheen op het obscure Franse Diesel Combustable op cd-r het debuut van Accrual “cheophiori”. Het album was slecht verkrijgbaar en het begeleidende artwork een rommeltje. Reden genoeg voor het Nederlandse label Moving Furniture om een tweede poging te wagen. De opnames zijn afgestoft en opnieuw gemastered en zelfs uitgebreid met een remix van labelbaas Sietse van Erve (Orphax).
Accrual bestaat uit Ruaridh Law (elektronica) en Alsdair Satchel (gitaar). De muziek van dit Schotse duo laat zich lastig omschrijven. Drones met daarop gelaagde elektronische klanken, bewerkte gitaarsounds en ritmische geluiden. Subtiel met gevoel voor detail opgebouwd.
Het is beetje vreemd dat Ruaridh Law “Cheophiori” per se op cassette uit wilde brengen. Op cassette klinkt het geheel minder transparant en de af en toe opzettende scherpere hoge tonen piepen en kraken van de oversturing en creëren een onrustig en niet altijd even plezierig geluidsbeeld. Gelukkig zit er ook een download-code in het cassettedoosje. Zo hebben we als het ware het beste van twee werelden. De rauwe werkelijkheid op cassette en de subtiele soundscapes in digitale vorm.

tekst:
Gonzo (circus)
geplaatst:
vr 31 okt 2014

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!