728x90 MM

Brutal Reality

Francesco Devincenti verklankte zijn persoonlijke biografie van de afgelopen tien jaar op het dubtronika-album ‘Brutal Reality’. In zijn Berlijnse studio in Neukölln werkt hij al jaren als musicus en geluidstechnicus en ziet King TubbyAdrian Sherwood en Mark Ernestus als voorbeelden.

Het album maakt een knetterende start met tritsen atonale dub-bliepjes op ’Maths’, mijn inziens meteen het meest interessante nummer. De nummers erna maakte hij met de bevriende artiest Hi.Mo en verbinden, net als het titelnummer, dub met soulstemmen en dolle drums. De vrolijke nootjes van ‘Jim Odissey’ vallen op. Wat verderop in het album is ‘Lords of Lords’ even verfrissend vanwege de drum’n bass en bezwerende teksten. En het enigszins tribale ’Euclidean’ bevat fijne geluidjes en heeft iets weg van het zomerse nummer ‘Sueño Latino’ (1989).

Echter over het algemeen gaan de nummers – alhoewel ze sfeervol zijn – te lang door, waardoor het album als luisteralbum niet slaagt. ‘Brutal Reality’ valt wel op door de frisse zomerse, energierijke productie en is denk ik goed geschikt om te verwerken in deejay-sets tot het ochtendgloren.

tekst:
Bouke Mekel
beeld:
Francesco_Devincen_Brutal_Reality
geplaatst:
do 9 apr 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!