728x90 MM
Trio 10000 Russos speelt op een buitenlocatie

Brandend heet Bolwerk

Squareville is een non profit en DIY platform in Kortrijk voor alternatieve muziek. Op 25 augustus – een brandend hete zondag – waren ze met Onrust en 10000 Russos te gast op het terrein van Bolwerk.

In samenwerking met BUF Sessions werd het een avondje met ambient soundscapes en psychedelische krautrock. Op het programma dus Onrust en 10000 Russos.

Onrust

Onrust, het elektronische solo project van Wendy Mulder, had voor de gelegenheid een speciale ambient soundscape gecomponeerd. Opgedragen aan onze geliefde planeet Aarde. Mocht je het nog niet weten. Die staat in brand en ziet af van de meedogenloze ontginningen.

Ze begon vol vertrouwen op haar geliefkoosde Korg te spelen. Rustig opbouwend – met de typische Onrust kwinkslagen – om te eindigen in een elektronische apotheose. De “Barst”-invloeden en de opgedane ervaring tijdens het ‘C12xVoltage Festival’ doen ons al uitkijken naar haar komende release op het Silken Tofu label in het najaar.

10000 Russos

Het trio 10000 Russos, met João Pimenta (drums en zang), Pedro Pestana (gitaar) en André Couto (bas), liet nogmaals hun succesvolle LP ‘Distress,Distress’ (Fuzz Club Records) horen. In het najaar te verschijnt een nieuwe LP.

De immer toerende Portugezen (in oktober doen ze bijvoorbeeld een tournee door Mexico) kennen maar al te goed de weg naar Kortrijk. Hun soundscapes uit het onderbewuste, gekruid met lange obscure jams, zorgden er al snel voor dat de aanwezigen enigszins in vreemde kronkels begonnen te dansen. Met of zonder alcohol en/of wiet.

Al bij al had deze hete zondag een explosief einde en werd er nog lang nageblust

Gezien: SQRSVLL ism BUF SESSIONS – Onrust en 10000 Russos – Bolwerk, Kortrijk – 25 augustus 2019

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
russos-7
geplaatst:
do 5 sep 2019

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!