728x90 MM

Blauw punk

Wij hadden geluk. Een wandeling van een paar minuten en we waren bij de Pit’s. De bands die deze avond zouden aantreden, hadden er wat langer over gedaan.

Uit Tübingen kwamen ze, een rit van meer dan negen uur, zo wist de zanger/gitarist van The Dutts te vertellen. Meerdere malen bij het begin van hun set, omdat we het zeker zouden onthouden. Alleen waren we het toch bijna vergeten, omdat de Blauwkes te veel smaakten. We hebben er nog een beetje last van trouwens, haha.

Het trio The Dutts mocht de feestelijkheden openen. Gelukkig waren we tijdig vertrokken thuis, want we dachten dat de speelvolgorde omgekeerd was. De band komt, net als The Haermorrhoids met wie ze een bandlid delen, uit Hamburg. Behalve een democassette op het Hamburgse cassettelabel La Pochette Surprise en een pas uitgekomen vinylsingle (Trash Records) heeft de band nog niks uit. Toch is dit voldoende om een spetterende show te spelen. Het trio, waarbij de bassiste heel positief opviel, zette een vette punkrockshow neer waarbij elk nummer, zelfs al hadden we ze nooit eerder gehoord, klonken als klassiekers. De afwisselende zang (de gitarist en de bassiste) zorgde voor extra schwung en afwisseling. Zo hoort een zomerse punkshow te zijn. Het bier vloeide dan ook rijkelijk.

Na een korte pauze begonnen The Haermorrhoids eraan. De zanger/gitarist van The Dutts werd de drummer, om uiteindelijk weer te gaan zingen en de drummer van The Dutts ook hier te laten meespelen. Zo hoorden we het althans na de show van onze beeldenmaker. Zelf waren we met een stel anderen buiten blijven staan. Pintelieren en tateren en nog meer pintelieren. De meer popgerichte feestpunk van The Haermorrhoids kon ons namelijk niet echt boeien. We waren ook al verzadigd van de sterke show van The Dutts, en dat wilden we liever zo houden. Een terrasje doen in stijl, heet dat. Zonder terras uiteraard.

Gezien: The Dutts + The Haermorrhoids – The Pit’s, Kortrijk – 19 juli 2018
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Stephan Vercaemer

tekst:
Gonzo (circus) Crew
beeld:
The Dutts - Foto: Stephan Vercaemer
geplaatst:
za 21 jul 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!