728x90 MM

Bijlange niet geroosterd

Ah, vergeten te vragen, ga jij vanavond naar Gent? Enorm interessant!!!

Deze boodschap kreeg ik donderdag 8 maart om 10.38h van Wim Christiaens (ex-programmator van het ter ziele gegane Kortrijkse CinéPalace),  iemand die zijn leven voedt met muziek en zijn voelsprieten altijd op scherp staan heeft als het over muziek gaat. 10 jaar Icarus Radio in het NTG in Gent met Dictaphone, Greg Fox en Andrea Belfi. Wel, ik kon gaan en met twee is het altijd leuker.

Icarus, de zender die ons een oorgasme wil geven met eigenzinnige muziek die zich niet in een hokje laat plaatsen, vierde zijn tienjarig bestaan. Ontsproten uit het brein van Jeroen De Wandel en wat begon met een radioshow op Urgent.fm werd door de jaren heen uitgebreid met (inter)nationale mixtapes, livesessies in de studio in Gent, concertregistraties, een platenlabel (i.s.m. Vynilla) en verschillende concertavonden. Als verpersoonlijking van Icarus Radio mochten Dictaphone, normaal een trio met Alex Stolze, viool, nu als duo met Oliver Doerell (electronics en bass) en Roger Döring (sax en klarinet), Greg Fox (multidisciplinair drummer, onder meer lid van Liturgy en livedrummer bij Uniform) en Andrea Belfi (experimentele componist en drummer) hun jubileum extra luister geven in de mooie theaterzaal van het NTG.

Dictaphone bracht atmosferische composities afwisselend met saxofoon en klarinet waarbij de elektronica de beklijvende filmfragmenten versterkte. Een muisstil en attent publiek was het resultaat.

Greg Fox zorgde daarna voor wat spierballen gemengd met elektronica waarbij zijn rauwe finale als hoogtepunt  de mensen uit hun dak liet gaan.

Als laatste gaf Andreas Belfi een mooi opgebouwde set waarbij hij op den duur tot 1 repetitieve drone structuur kwam en zo krachtig hypnotiserend iedereen mee zoog richting een ander universum.

Een avond met hoogstaande technische nummers en fascinerende muziek. Proficiat!

Gezien: Dictaphone, Greg Fox en Andrea Belfi – NTGent, 9 maart 2018

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Andrea Belfi -(c) Stephan Vercaemer
geplaatst:
di 13 mrt 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!