728x90 MM

Barst eert Sister Ray op BRDCST

De derde editie van BRDCST, het jaarlijkse innovatieve indoorfestival van de AB, is weer achter de rug. Van 4 tot en met 8 april kon er gesmuld worden van hun muzikale buikgevoel met de nadruk op global sounds.

Doordat Brussel niet bij de deur is en er zoveel te doen was, viel mijn eerste keuze op een avond met Otto Lindholm en Myrkur. 
Toeval of niet, maar op de avond van Monnik, Otto Lindholm en Myrkur in de AB club, stond er nog een specialleke geprogrammeerd.

Om het 50-jarig bestaan van het invloedrijke album ‘White Light/ White Heat’ (The Velvet Underground) te vieren, had Bart Desmet zijn Barst-ensemble gemobiliseerd om een 40 minuten durende interpretatie te maken van het 17 minuten durende ‘Sister Ray’.

Tegen klokslag middernacht waren de wahnsinnmuziek-vereerders in de AB club verzameld en werd er eerst geluisterd naar de complete White Light/ White Heat-plaat die een prominente plaats had gekregen op het podium. Een halfuur later kregen we de ‘Sister Ray’ versie van Barst om de oren gesmeten. Anti-schoonheid waarbij Messy Mathi alle duivels mocht ontbinden. Waarover gaat Sister Ray? Misschien is Sister Ray een travestiete heroïnedealer en gaat het lied over een bende drag queens die enkele matrozen mee naar huis nemen om heroïne te spuiten en een orgie te houden tot de politie binnen valt…
Het hele verhaal werd gebundeld in een boekje met downloadcode in een oplage van 300 exemplaren en lay-out en illustratie werd verzorgd door Marlies De Smet/ Teerzwart.

Gezien: Barst plays ’Sister Ray’ – AB Club, Brussel – 5 April 2018

 

tekst:
Stephan Vercaemer
beeld:
Barst - Foto: Stephan Vercaemer
geplaatst:
wo 11 apr 2018

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!