728x90 MM

Amsterdam Dance Event, tweede dag

Ook het Bimhuis doet één avond mee met het ADE.  Ze hebben een boeiende programma samengesteld vol electronische muziek. Na niet verrassende optredens van Oren Ambarchi en Jan Jelinek was Jon Hopkins de derde act in het volle Bimhuis.

ADE
Amsterdam Dance Event

Hopkins is bij het grotere publiek vooral bekend door zijn bijdragen, o.a. als producer, aan een aantal Coldplay albums. Als electronicus zette hij deze avond een zeer verzorgde set neer vol ambient en noise. Waarbij hard en zacht werden afgewisseld als in oude Aphex Twin of Boards Of Canada stukken. Voor de zachte passages kroop hij achter de vleugel. Voor de rest gebruikte hij twee kaos pads waarmee hij, als ware hij een deejay, op een  visueel aanstekelijke manier effecten en samples tevoorschijn haalde. Hij kreeg vaak gezelschap van violist Davide Rossi, ook al iemand met een Coldplay achtergrond. Hierdoor ontstond er een fraaie combinatie van viool en electronica die we in de electronische muziek zelden zien en door het publiek in het Bimhuis dolenthousiast werd ontvangen.

Verderop in de stad was er in OT3001 een avond onder de noemer Moskow Diskow. Helaas toen uw verslaggever daar arriveerde stond er de Poolse  (?) band Dick4dick op het podium. Hun melige achterhaalde rock met af en toe een electro cliché kon echter wel op de sympathie rekenen van het vooral dronken Russische cq Oost-Europese publiek maar niet op die van uw verslaggever, die zich na een aantal songs ijlings uit de voeten maakte.

tekst:
Oscar Smit
beeld:
ADE
geplaatst:
za 24 okt 2009

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!