728x90 MM

All Together Again

Multi-instrumentalist Peter Broderick is iemand die op muzikaal gebied iedere keer iets anders uit de kast weet te toveren. En daarmee zijn publiek weet te verrassen. Deze eigenzinnige muzikant uit Portland wil, zoals hij het zelf omschrijft, niet vastgepind zitten op slechts één muziekstijl. Hij verkent genres, verwondert zich en experimenteert met het maken van muziek. Zo ook op dit album.

‘All Together Again’ is eigenlijk een compilatie van ‘gelegenheidswerkjes’. Songs die hij schreef als soundtrack voor (kort)films, of voor de trouw van een goede vriend (Emily), of die horen bij projecten van andere artiesten. Dat geeft echter niet. De plaats is net als de rest van Brodericks oeuvre nu eenmaal heel divers en niet voor één gat te vangen.

Als er dan toch ergens een rode draad valt te ontwaren, dan is het misschien wel folk. Maar dan zeker niet in de enge betekenis van het woord. Het gaat veeleer om een intieme en hartverwarmende aanpak in zijn songs, die nu eens akoestisch of lo-fi klinken, dan weer zijn ‘getweekt’ met elektronica en fijnzinnige synthesizer-klanken. Uitblinkers op deze plaat zijn zonder meer de wat langere composities. Zo is de opener ‘If I Were A Runway Model’ -geschreven voor een modeshow zowaar- een lyrisch pareltje. Ook ‘A Ride On The Bosphorus’ en afsluiter ‘Unsung Heroes’ zijn excellente tripjes die je gracieus met je ogen dicht doen dansen op het voordek van een ferryboot, respectievelijk doen tranen van ontroering.

Heel filmisch, dus. Hierdoor krijgt ‘All Together Again’ toch weer iets van een écht album dat de compilaties van B-sides en liflafjes van andere, niet nader genoemden, ver overstijgt. Mooie muziek in opdracht van een integere en virtuoze artiest!

tekst:
Gonzo (circus)
beeld:
Peter_Broderick_All_Together_Again
geplaatst:
zo 29 dec 2019

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!