728x90 MM

All Love Is True Love

In de rekken van Southern Lord zal je vooral gebalde underground metal, crust, hardcore en punk terugvinden. Nieuw werk naast terug opgeviste klassiekers. Veelal hard en compromisloos. Maar de laatste jaren durft het label zijn neus ook al eens aan andere vensters steken en hier en daar materiaal uit te brengen dat niet altijd even spijkerhard hoeft te zijn.

Dit debuut van The Primals mag daaronder gecatalogiseerd worden. Vergis je niet, want deze plaat is zeker geen voer voor softies maar binnen het spectrum van Southern Lord ligt deze plaat toch eerder aan de minder harde kant. De band brengt met dit album een mix van rock, punk en powerpop.

The Primals bestaat uit zanger/gitarist John Henry (ook Darkest Hour), drummer Andrew Black (ex-The Explosion) en bassist Chad Fjerstad (ex-Dead To Fall). Powerpop dus, met harde gitaren, een ferm gevoel voor melodie en een punkattitude. Ook de erfenis van de grunge doolt heel aanwezig door de songs rond. Kijk, voor zo’n combinatie mag je ons altijd komen storen. Vooral als je zoals deze band fantastische songs kan begraven onder een laag fuzz en ander geweld zonder dat deze daardoor aan intelligentie en kracht inboeten. Na zo een zin komen Kurt Cobain en zijn Nirvana natuurlijk in gedachten en deze zijn zeker een hoorbare referentie.

Dit heerlijk album zal waarschijnlijk het beste powerpop-album zijn dat je dit jaar zal horen. Het zal een niet minder dan briljante plaat moeten zijn die hier nog over gaat.

tekst:
christophe vanallemeersch
beeld:
ThePrimals_AllLoveIsTrueLove
geplaatst:
do 30 jan 2020

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!