728x90 MM
Black Mambas - (c) Patsker Omaer Beguin

Aangenaam vertier

Twee voor de prijs van twee was het deze avond. De gewone toegangsprijs voor leden is steevast vijf euro’s. Twee topbands die door een gelukkig toeval dezelfde avond de Pit’s kunnen aandoen, da’s dan tien euro.

Twee avonden gereduceerd tot eentje. Nog zo makkelijk. Beide bands kenden de Pit’s van eerdere doortochten, waardoor ze meteen heel erg op hun gemak waren. De verwondering van velen als ze de toiletten zien, was bij hen niet meer aanwezig wegens alom bekend.

Die relaxte sfeer was er doorheen de hele avond, bij bands en publiek en dat is natuurlijk leuk, zomaar op een doordeweekse dinsdagavond.

Poseren

Het kwartet Black Mambas uit Los Angeles, Californië mocht de avond inzetten. Zanger Michael Price had er duidelijk zin in. Capriolen, lol maken en poseren voor de camera, ja, dat zag hij wel zitten. Het leek wel of hij bewust een tandje bij stak om onze fotograaf extra mooie zentjes van zijn persoon te laten maken. Bassiste Billie Telephone zette behoorlijk opzwepende baslijnen neer, terwijl drummer en gitarist schwung in de garagepunk forceerden. Het motto ‘Fuck Shit Up!’ van de band past bovendien perfect bij het motto van de Pit’s zelf: Fuck That Wak Shit. Dikke pret en een set die net niet te lang duurde. De ene stamper volgde de andere op en het publiek genoot met volle teugen. Zelfs zonder de draiiende discobollen, omdat de borstelstok even zoek was.

Hooligan Pop

Net als Black Mambas had het trio Tommy And The Commies, uit Ontario, Canada, geen nieuw plaatwerk te presenteren. Gewoon toeren en verder toeren op wat ze eerder uitbrachten. In het geval van Tommy en zijn bende was dat de lp ‘Here Come’, die inmiddels al een paar jaar uit is. Zoals dikwijls op hun label Slovenly is de muziek behoorlijk melodieus en neigt het wat richting poppunk. We herinnerden ons vaag hun eerdere passage en hadden de indruk dat het deze keer allemaal nog wat gepolijster klonk, nog poppier. Dat kon de pret bij het publiek echter niet drukken. De meerderheid amuseerde zich rot en kon wel wat met de aanstekelijke nummers. Voor ons was het allemaal een beetje te braaf, al waren we daarbij eerder een uitzondering.

Gezien: Tommy And The Commies + Black Mambas – Pit’s, Kortrijk – 24 mei 2022
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Patsker Omaer Beguin

tekst:
Gonzo (circus) Crew
beeld:
Black-Mambas-10
geplaatst:
wo 25 mei 2022

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!