Events

Rondom Eurosonic 2012


Gewoontegetrouw is er in Groningen ook heel wat te doen buiten het festival. Ook als je geen toegangsbandje hebt, kun je overal op bijna ieder tijdstip gratis muziek zien. Zo presenteerden ook dit jaar weer Plato Groningen en de ernaast gelegen Coffee Company drie dagen lang ’s middags de ene act naar de andere.

Vakantie

Dat zijn allemaal artiesten die ook op het officiële festival optreden. Voor wie iets nieuws wilde zien, was galerie Sign the place to be. Wat te denken van Vakantie uit Groningen. Het duo improviseerde een korte set vol elektroritmes, drones en krautrock. Erg verfrissende elektronica!

Yuri Landman Duo

Daarna klonk direct uit de diepte van een open kelder het geluid van snaren. Het Yuri Landman Duo gebruikte op planken gespannen snaren, waar ze met drumsticks op sloegen. Het klonk spannend en zag er van bovenaf gezien imponerend uit. Het deed een beetje denken aan de performances die Remko Scha gaf in de jaren 1980. Yuri Landman (zie het artikel in Gonzo (circus) #93) heeft een grote faam opgebouwd als gitaarbouwer en maker van experimentele snaarinstrumenten. In weer een andere hoek van de galerie trad de Britse band A Classic Education op. Zij speelden een gedegen set van postpunk vermengd met Britpop, waarbij de geest van Echo & the Bunnymen volop aanwezig was.

Wooden Constructions

Hoogtepunt in Sign was wat mij betreft het energieke optreden van de Wooden Constructions. Dit hoofdstedelijke viertal maakt al een paar jaar muziek en heeft zich intussen ontwikkeld als een goed op elkaar ingespeelde band. Blikvanger is zanger Gover Meit die alle kanten van het podium opspringt. De songs spatten met veel dansbare ritmes de kleine ruimte in. Ik was totaal overdonderd! We gaan dit jaar hopelijk nog veel van ze horen!


Reacties