Geluid

Narcos Family Band

Pink Blues


Artiest:Narcos Family Band
Titel:Pink Blues
Label:King Pizza Records
Distributeur:Import

Artiest:The Mad Doctors

Artiest:Thee Creeps


Het is altijd leuk om een nieuw label in het vizier en je mailbox te krijgen. Onontgonnen terrein draagt een zweem van spanning in zich. Niet dat wij een saai leven hebben, maar voor een portie spanning draaien wij ons hand nooit om. 

Enter King Pizza Records, een smakelijk label uit Brooklyn. Het mag dan wat infantiel klinken om de mensen achter het label ‘big cheese’, ‘sauce boss’ of ‘queen salami’ te noemen, ze onderstrepen wel dat King Pizza draait om plezier, want dit collectief runt niet enkel een label maar ze organiseren ook optredens. Met veel bier.

We hebben zo een donkerbruin vermoeden dat Narcos Family Band, niettegenstaande hun naam, dikwijls meehelpt met al dat bier. Hun gelimiteerde (honderd exemplaren) cassette bevat vier korte nummers die in grote letters ‘sleazy’ op hun voorhoofd getatoeëerd hebben staan. Vuige punk, ongewassen en met een blues inslag, met hier en daar een opsmuk van sax of toetsen en een stem die soms wat aan Henry Rollins doet denken.

Een korte introductie, deze vier rockers maar sowieso een aangename kennismaking. The Mad Doctors, een oer-bezetting van drums, gitaar en bas, zitten ook wat in de punkhoek. En ook wat in de doomhoek. En ook wat in de surfhoek. Enfin, ze laten ons alle hoeken van de kamer zien. Ook die van de garagerock. We horen ook wat stonerrock zelfs. God ja, laat ons het gewoon rock-‘n-roll noemen.

Met een song als ‘Dead Beach’ hebben ze ons direct mee. Op het strand, met een bierpul in de ene hand en een high five naar de zon met de andere hand. Niets nieuws onder die zon trouwens met The Mad Doctors. Maar wel verdomd lekker.

De ‘big cheese’ van King Pizza Records, Greg Hanson, is hier de drummer. Nummer drie in de King Pizza reeks is ook een cassette (ook weer honderd exemplaren). Van Thee Creeps, die zeven nummers lang übercatchy garagepunk brengen, met massa’s grid op de gitaren en een primitieve nasale keelzanger (ja, ze bestaan). Energiek, strak, ook melodieus en poppy, en volgens ons een heerlijke liveband. Met een nummer als ‘Personal Frankenstein’ zou het dak er af gaan, moest het niet zijn dat deze band op zijn best zal zijn in een vochtige kelder.

King Pizza beloofde ons plezier en ze houden woord. Wel spijtig dat deze releases in Europa nog niet worden verdeeld.

Reacties