728x90 MM

Rewire compleet met AGF, Slowdive en Blanck Mass

Het Haagse festival Rewire maakte vandaag de laatste reeks namen voor het muziekprogramma bekend. Met AGF & Kubra Khademi, Slowdive, Blanck Mass en Jace Clayton's Julius Eastman tribute neemt de line-up van Rewire 2017 indrukwekkende proporties aan.
Moor Mother (Le Guess Who? 2019)

Het Haagse festival Rewire maakte vandaag de laatste reeks namen voor het muziekprogramma bekend. Met  AGF & Kubra Khademi, Slowdive, Blanck Mass en Jace Clayton’s Julius Eastman tribute neemt de line-up van Rewire 2017 indrukwekkende proporties aan.

Slowdive
Slowdive

Aandachtige lezers van Gonzo (circus) zullen zeker ook SØS Gunver Ryberg, Oliver Coates, Kassel Jaeger en Greg Fox willen zien en horen. Ook twee Vlamingen werden aan het programma van Rewire toegevoegd: Dieter Vandoren en DSR Lines, met wie we vorig jaar een uitgebreid interview hadden.

Heel bijzonder beloven de tribute aan Julius Eastman en de performance van AGF & Kubra Khademi te worden. AGF & Kubra Khademi presenteren op Rewire 2017 de wereldpremière van hun nieuwe performance. De samenwerking bestaat uit een combinatie van Khademi’s politiek geladen performance kunst en de geluidscomposities van AGF.

De uit New York afkomstige artiest en schrijver Jace Clayton presenteert de Europese premiere van zijn Julius Eastman Memorial Dinner. Met piano, elektronica en spoken word brengt Clayton een eigenzinnig eerbetoon aan Julius Eastman – de onvoorspelbare, homoseksuele, Afro-Amerikaanse componist die in de jaren 1970 en 1980 vernieuwde met minimalistische muziek vol politieke statements en provocaties. 

René van Peer schreef een introductie in Gonzo (circus) #138, die verschijnt op 7 maart.

Het hele programma vind je op rewirefestival.nl.

Als je je voor 24 februari abonneert ontvang je Gonzo (circus) #138 met de Rewire-festivalspecial thuis. Daarin interviews met Moor Mother en Croation Amor, een bespiegeling bij de functie van muziek in games en de highlights van het festival volgens onze medewerker Hugo Emmerzael.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!