728x90 MM

Line-up Rewire 2016 compleet!

Terwijl je rustig de Rewire-special in Gonzo (circus) #132 aan het lezen bent, waaien uit Den Haag alweer nieuwe namen binnen: zoals Lakker, Truss, Chris Watson en Leo Svirsky. En Rewire opent met 2 interessante lezingen van Thomas Burckhalter en Adam Harper.

Terwijl je rustig de Rewire-special in Gonzo (circus) #132 aan het lezen bent, waaien uit Den Haag alweer nieuwe namen binnen: zoals Lakker, Truss, Chris Watson en Leo Svirsky. En Rewire opent met 2 interessante lezingen van Thomas Burckhalter en Adam Harper.

Lakker
Lakker – Struggle & Emerge

Bij Rewire hebben ze plechtig beloofd dat dit de laatste lijst is. Naast Animal Collective, James Holden & Maalem Houssam Guinia, Battles, Factory Floor, Mykki Blanco, Mica Levi & Stargaze, Xiu Xiu en Ben UFO zijn ook dit spannende namen.

We pikken er nog enkele hightlights uit:

Lakker

Dit Ierse duo stond vorig jaar in het Muziekgebouw aan’ t IJ in Amsterdam tijdens een programma dat geco-cureerd werd door Gonzo (circus). Nu komt het tweetal naar Rewire met Struggle & Emerge. Dit unieke werk is uitsluitend gecomponeerd met samples en beelden uit de archieven van het Instituut en vertelt het verhaal van de tumultueuze, destructieve en serene relatie tussen Nederland en water.

Chris Watson

Dit voormalig lid van Cabaret Voltaire, is nu vooral  bekend als Sound/fieldrecordist en schitterde onlangs nog in Brussel tijdens Museum Night Fever. Met zijn live-installatie The Sound of Sanctuary creëert Watson het geluid en de atmosfeer van de zonsopkomst in Madagascar’s noordelijk gelegen Amber Mountain regenwoud. Je kunt deze reflectieve soundscape ervaren in de prachtige akoestiek van de 17de-eeuwse Lutherse Kerk.

Truss

Truss is een grote naam in de Engelse techno-scene. Recent werkte hij samen met Perc en Bleaching Agent, ook remixte hij Liars en Depeche Mode. Zijn sets variëren van stevige industriële techno tot meer funky UK bass. Benieuwd dus wat hij gaat brengen op Rewire 2016.

Geheimtip

De Amerikaanse punker die accordeonist, pianist en componist Leo Svirsky die nu in Den Haag woont. En dat zit nog steeds in zijn muziek. Daarover vertelde hij in Gonzo (circus) #123.

Discourse Program

Het festival trapt op vrijdag 1 april af met twee lezingen die zeer interessant beloven te worden. Thomas Burckhalter is oprichter van Norient en auteur van het boek Seismographic Sound dat de basis vormde voor een expo op CTM 2016 in Berlijn. Adam Harper schreef speciaal voor Gonzo (circus) naar aanleiding van Mind The Gap #100 een manifest over de toekomst van muziek, dat je hier kunt lezen.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!