728x90 MM

Panel: ‘Blockchain in the creative industry’

Twee Leuvense creatieve organisaties slaan de handen in elkaar en presenteren een panelgesprek over de creatieve sector en muziekindustrie 2.0. tijdens de AND& Summit&Festival 2018.

 

Steeds vaker wordt ‘blockchain’ naar voren geschoven als de redder in nood van de creatieve industrie en met name van de kunstenaar die opnieuw zelf het heft in handen zou kunnen nemen.

Ondanks alle hoopvolle berichten lijken praktische toepassingen nog te hoogdrempelig voor het publiek en de industrie om een definitieve doorbraak te forceren. Onder leiding van Gonzo (circus) -journalist Dimitri Vossen wordt tijdens de AND& Summit & Festival een stand van zaken opgemaakt en wordt gekeken naar concrete perspectieven voor de toekomst.

Op tafel ligt een aantal prangende vragen: hoe kan de creatieve sector ten volle het potentieel van de blockchain-technologie ontsluiten? Kun je blockchain nu al implementeren in jouw creatieve organisatie of praktijk? En is het mogelijk om een volledig nieuw ecosysteem te bedenken voor de muziekindustrie?

Deelnemers zijn:

  • Carlotta De Ninni van Mycelia – een platform dat een fair en ethische ecosysteem in de muziekindustrie wil bevorderen
  • Dimitri De Jonghe van BigchaindB – een Berlijns bedrijf dat databases integreert met blockchain
  • Gerrie Smits – schrijver van het boek ‘Blockchain is WTF (Waarschijnlijk Toch Fundamenteel)’

 

WANNEER: Vrijdag 4 mei 2018, 11u00-12u30
WAAR: M-Museum – Forum
Meer info & tickets: www.andleuven.com

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!