728x90 MM

OPROEP: jonge componisten gezocht voor SoundMine

SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren, verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Inschrijven kan tot 1 mei.

SoundMine is een internationale compositiestage met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren, verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding.

SoundMine op beginnende artiesten en jong professionelen uit binnen- en buitenland die we met deze stage een duwtje in de rug willen geven.

Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden deze zestiende editie van de compositiestage. Componist en klankkunstenaar Jorrit Tamminga, die vorig jaar ook al van de partij was, dompelt de componisten opnieuw onder in de wereld van de elektronische muziek.

Speciale aandacht gaat dit jaar naar de combinatie muziek, media en nieuwe technologieën. Bovendien krijgen de deelnemers de kans een werk te componeren dat later zal uitgevoerd worden door het befaamde Robotorkest van Logos.

Inschrijven:
www.musica.be/soundmine 
Het aantal plaatsen is beperkt. Selectie wordt gemaakt op basis van inschrijvingsdatum, motivatie, leeftijd, partituren, geluidsopnames en ontwikkelingsmogelijkheden. Uiterlijk op 15 mei 2015 hoor je of je kan deelnemen of niet.

SoundMine is een organisatie van Musica, Impulscentrum voor Muziek i.s.m. Provinciaal Domein Dommelhof en NIKO Academie

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!