728x90 MM

Netwerkevent ‘Het Nieuwe Programmeren’ (18/03 – VOORUIT, GENT)

Ondanks alle hypes en op voorhand uitverkochte muziekfestivals zijn programmeurs – vaak gevangen in commerciële logica – naarstig op zoek naar nieuwe vormen van programmeren en naar nieuwe verhalen om het publiek te bereiken.
Vooruit, deBuren en Gonzo (circus) maken een rondgang in het veld. Wat is het nieuwe programmeren? Welke rol speelt het publiek? Hoe zit het met de diversiteit in de programmering? Welke voorbeelden uit binnen- en buitenland kunnen ons inspireren tot minder eenheidsworst en opgewarmde kost?

In Gonzo (circus) #138 – uit op 6 maart 2017 – neemt Jan Hiddink (WORM) de rol van de programmeur kritisch onder de loep. “De programmeur werkt bij een popzaal. Meestal is het een hij, een enkele keer ook een zij. De programmeur heeft een eigen wil, maar hoedt zich ervoor deze professioneel uit te spelen. De programmeur is een handelaar, die bemiddelt tussen vraag en aanbod.” Daarom moet de programmeur volgens Jan Hiddink opnieuw op zoek naar betekenis. De volledige tekst sturen we vooraf aan alle deelnemers.


>> Dit event maakt deel uit van BLAUWDRUK <<<

 

We nodigen alle Vlaamse en Nederlandse programmeurs uit om tijdens een netwerkevent op 18 maart in de Gentse Vooruit dieper in te gaan op dit actuele thema. Naast een keynote van Jan Hiddink en workshops is er ook volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens de borrel. ’s Avonds ben je uitgenodigd om gratisBLWDRK @ KERK bij te wonen, met live shows van o.a. Ben Bertrand en Fourth World Magazine. Graag wel op voorhand inschrijven via het formulier hieronder. Daarnaast organiseert Vooruit op vrijdag 17 maart BLWDRK, met een top notch line-up. En Gent biedt natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor een fijn weekendje weg.

 


 

Programma

 

Inloop vanaf 13u30. Aanvang 14u00

 

Welkom

Wouter Vanhaelemeesch (Vooruit)

Ruth Timmermans (Gonzo (circus) )

 

Keynote

Jan Hiddink (Programmacoördinator WORM, Rotterdam)

 

Workshops

 

Pauze

 

Panelgesprek + vragenronde

Moderator: Dimitri Vossen

Jan Hiddink, Kurt Overbergh & Danielle Lemaire (multidisciplinair kunstenaar & programmeur Extrapool, Nijmegen)

 

Wrap Up

Ann Overbergh (deBuren)

 

Borrel + Avondprogramma


 

 

Ga snel naar deze pagina om je in te schrijven!
Ben je zelf geen programmeur of wil je andere programmeurs uitnodigen, aarzel niet om deze uitnodiging aan een collega te bezorgen.
De tekst van Jan Hiddink, praktische informatie over Gent en het over event ontvang je begin maart.
“Het Nieuwe Programmeren” is een initiatief van Vooruit, deBuren en Gonzo (circus).

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!