728x90 MM

Nieuwe namen Le Guess Who? 2016

De gecureerde programma's van Le Guess Who? 2016 zijn bekend. Groot, groot feest!

Zoals eerder al bekend gemaakt heeft Le Guess Who voor zijn tiende verjaardag vier eigenzinnige curatoren uitgenodigd: Wilco, Savages, Julia Holter en Suuns. Vandaag komt het festival met de gecureerde programma’s naar buiten. Wij zouden alvast graag kunnen tijdreizen!

Het moet gezegd, alle vier de curatoren hebben een droomlineup samengesteld. Eentje waarin we hun roots duidelijk kunnen terugvinden. Altijd mooi als je een stukje van jezelf kan blootgeven via muziek.

Uit de samenstelling van Wilco noteren wij met stip: postrockpionieers Tortoise (altijd adembenemend strak live), de weidse en toch dense soundscapes van Fennesz, en de drie jonge gitaargoden Steve Gunn, William Tyler en Daniel Bachman.

Savages tovert een glimlach op ons gezicht met volgende namen: ambientbricoleur Tim Hecker, de motorische jams van Beak> en de vakkundige popsongs van Hannah Peel.

Plunderen we uit het programma van Suuns: de aanstekelijke, e(x/r)otische swag van DJ Nigga Fox, Samuel Kerridge en zijn grauwe psychosesimulaties en de desolate, beklemmende spooknummers van Marie Davidson.

Tot slot overladen we Julia Holter met eindeloze dankbetuigingen voor: Laraaji (ongetwijfeld met bijhorende meditatiesessie), de grensverleggende elektronica van Laurel Halo en de sprookjesachtige fluisterfolk van Lau Nau.

Dit is slechts een greep uit het fenomenale programma van Le Gues Who. Voor het volledige aanbod kan je op hun site terecht. Wij zien jullie op de eerste rij!

Dit artikel verscheen eerder in Gonzo #100

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!