728x90 MM

Eerste artiesten voor Rewire 2017

Onder meer Arca & Jesse Kanda, SUMS: Kangding Ray & Barry Burns (Mogwai), Forest Swords, Jessy Lanza en twaalf premières

Vandaag zijn de eerste artiesten aangekondigd voor Rewire 2017. Dit festival voor avontuurlijke muziek vindt van 31 maart tot en met 2 april voor de zevende keer plaats op diverse locaties in Den Haag. Op het programma staan onder andere tien premières en exclusieve optredens van Arca en Jesse Kanda, SUMS: Kangding Ray en Barry Burns (Mogwai), en Daniel Wohl presents Holographic, in samenwerking met Slagwerk Den Haag en Matangi Quartet.

Arca is de artiestennaam van de uit Venezuela afkomstige en in Londen gevestigde producer Alejandro Ghersi. Met de release van zijn zeer goed ontvangen albums Mutant en Xen, en daarnaast als producer van Kanye West, Björk en FKA Twigs, zette Arca zich op de kaart als een van de belangrijkste producers van dit moment. Op het podium wordt hij bijgestaan door visual artist Jesse Kanda, met wie hij al lange tijd samenwerkt. Arca presenteert een exclusieve dj-set met live visuals van Jesse Kanda. SUMS is een bijzonder samenwerkingsproject tussen de Franse producer Kangding Ray en multi-instrumentalist Barry Burns, bekend van de legendarische Schotse post-rock band Mogwai. SUMS presenteert zich met een complete band op het podium, waarmee het elektronische ruimtelijke geluid van Kangding Ray samensmelt met de meeslepende post-rock composities van Barry Burns.

Daniel Wohl
Daniel Wohl
De uit Los Angeles afkomstige componist Daniel Wohl combineert met zijn Holographic project klassieke instrumentatie met een elektronisch, hedendaags geluid. In opdracht van Rewire zal Holographic worden uitgevoerd in samenwerking met Slagwerk Den Haag, het Matangi strijkwartet en videokunstenaar Daniel Schwarz. Klassieke en elektronische muziek en videoprojecties worden op een spectaculaire wijze gecombineerd.

Naast deze bijzondere hoogtepunten mogen we ons voorlopig ook al ook verheugen de volgende artiesten te gaan bezoeken: Forest Swords, Jessy Lanza, Lorenzo Senni, Pharmakon, These Hidden Hands, Jameszoo Quartet, Gaika, Radian, Moor Mother, Croatian Amor, Zs, Horse Lords, Tirzah, Sarathy Korwar, The Chi Factory, Reckonwrong, Ryan Teague Ensemble, Cloud Becomes Your Hand en Trigger.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!