728x90 MM

Oorstof stelt voor: Dropa Disc

Nu zondag lanceert Oorstof Dropa Disc, een gloednieuw platenlabel waarop ze registraties van Oorstof concerten zullen uitbrengen. Ter gelegenheid van hun eerste drie releases.

Oorstof organiseert sinds twee jaar opwindende improvconcerten in Antwerpen en daarbuiten. Nu zondag lanceren ze Dropa Disc, een gloednieuw platenlabel waarop ze registraties van Oorstof concerten zullen uitbrengen. Ter gelegenheid van hun eerste drie releases.

Ah Antwerpen… Hier steken wij normaal een tirade af aan alles wat er mis is met ons provincienest aan de Schelde, maar alle politieke bezwaren ten spijt is Antwerpen welbeschouwd nog steeds een heerlijke stad om als melomaan te vertoeven.

Oorstof

Peter Brötzmann & Steve Noble
Peter Brötzmann & Steve Noble

Op een slechte avond is er slechts één concert, maar meestal moet je een hartverscheurende keuze maken tussen twee, drie of — als het helemaal slecht gaat —vier niet te missen concerten. En dat slechts binnen de Gonzo (circus)-niches.
Sinds twee jaar is er ook nog eens Oorstof, dat all things improv (denk Akira Sakata, Peter Brötzmann en Roscoe Mitchell, maar net zo goed Mike Watt & The Missingmen) toevoegt aan het aanbod. Over de concertwerking van Oorstof lees je alles in onze reeks ‘Het Mobiele Curatoren Collectief’ in GC # 135, binnenkort in je brievenbus of bij een degelijke krantenboer in de buurt.

Dropa Disc

Energie heb je ofwel te weinig ofwel teveel, en Koen Vandenhoudt en Christel Kumpen van Oorstof hebben er teveel, dus rijgen ze aan de Oorstofreeks nu ook een platenlabel, met de bijzonderste opnamen van hun concerten. Dat label heet Dropa disc, en dus niet Drop a Disc. Google is uw vriend: “dropa disc”.
En dat moet worden gevierd; met een zomerfestival op zondag 14 augustus, waar de eerste drie Dropa Disc-releases worden voorgesteld.

Stephen O’Malley

Cactus Truck (Sara Anke Morris)
Cactus Truck (Sara Anke Morris)

‘Los Bordes De Las Respuestas’, van St. Francis Duo is de derde samenwerking tussen Stephen O’Malley (Sunn O))) en Steve Noble. Het is een opname van de duoset op het Summer Bummer festival 2014, het ‘oerevent’ waar Kumpen en Vandenhoudt de inspiratie opdeden om met de Oorstof-reeks te starten.
De tweede elpee die wordt voorgesteldm is ‘Trommels!’, van Kris Vanderstraeten; ook een opname van een Oorstofconcert, dat wordt uitgebracht in samenwerking met kunstenaar Gerard Herman.

Boek

De derde Oorstofrelease is geen plaat maar een boek. Fotograaf Hans van der Linden volgde een jaar lang achter de Oorstofproducties achter de schermen. Die beelden worden gecombineerd met teksten van onder anderen Joshua Abrams, Paal Nilssen-Love, Mike Watt, Mette Rasmussen, Sandrine Verstraeten en Ken Vandermark. En Gonzo (circus)’s eigen en alomtegenwoordige Guy Peters, natuurlijk.

Bar Paniek

De drie releases worden gevierd met een hele namiddag improv van het meest diverse allooi, bij het Antwerpse Bar Paniek. W. Ravenveer en Bart Sloow openen de festiviteiten om 13:00 stipt, en vervolgens treden nog Bolhaerd, Luster, Manuel Mota & Margarida Garcia, het kwartet Anna Högberg, Elsa Bergman, Lisa Ullén en Anna Lund, een samenwerking tussen Sheldon Siegel, Kris Vanderstraeten & Timo Van Luijk aan, vooraleer Cactus Truck het festival afsluit. In de rand is er ook nog eens de Rotkat Sundays Record Fair en een eetkraam.
Het festival is overigens gratis en als we het KMI mogen geloven herkanst de kwakkelzomer vanaf zondag. U weet dus wat gedaan…
Meer info op de website van Sound In Motion.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!