Events

Modieus zwart


Zaterdag 9 juni kleurde de Gentse binnenstad opnieuw zwart, modieus zwart met een Parijse toets. Deze keer mochten Throane, Soul Grip en Witch Trail, onder de vlag van Consouling,  de Charlatan onderdompelen in hun donkere gedachtegoed, namelijk Post Black Metal. Een leuk detail, veel jonge mensen en zowaar een schare vrouwelijke fans.

Witch Trail, vorig jaar in april al gespot in de Pits (Kortrijk) door collega Patrick Bruneel en mij en een signalement in Gonzo(circus), blijven in stijgende lijn doorgaan. Jeffrey ‘Prutklucht’ Andréka, Hendrik Vanhove en Laurens Renslau mochten al twee keer op Roadburn  Hard Rock Hideout spelen en binnenkort op Ieperfest. Onder het waakzame oog van Consoulingbaas Mike Keirsbilck, die voorspelt dat ze één van de beste bands van het land kunnen worden, behouden ze hun flegmatieke karakter. Eigengereide metal met brede muzikale en andere invloeden met gebalde concentratie en geen seconde verveling. Een dikke aanrader.

Al een trapje hoger in de Black Metal hiërarchie opende Soul Grip met een overtuigend akoestisch nummer (nu begreep ik het aantal vrouwelijke fans). Nathan Vander Vaet (stem), Andy Beliën (gitaar), Emanuel Morel (gitaar), Joren De Roeck (bas) en Gert Stals (drums), naast het podium zichzelf relativerende, gozers brengen eenmaal op het podium, grimmige post black metal in stijl en gedreven door perfectie. Die avond was er de officiële release van een 12” split met VVOVNDS (een samenwerking van Consouling Sounds en Hypertension Records) en er volgt later nog een volwaardige plaat. Na verschillende supports voor onder andere Amenra, Oathbreaker en Coilgun mogen de mannen zich stilaan opmaken om zelf shows af te sluiten, zo goed zijn ze bezig.

De laatste in het rijtje was Throane, een project van Parijzenaar Dehn Sora, met grimmige, atmosferische, compromisloze, koude black metal. Voor de gelegenheid had hij William Lacalmontie (gitaar), Angéline Seguelas (bas), Julien Taubregeas (drum) , eigenlijk het volledige OVTRENOIR , mee en nog een tweede gitarist… Op zijn unieke en aparte stijl rijgt Dehn Sora verschillende genres door -en aan elkaar en overgiet hij die met kommer en kwel. Wees gerust, troost kent die man niet, alleen maar dieper en dieper vallen, zijn credo is dan ook ‘haal je messen boven, zodat we verliezen met onze vuisten’…

Om die boodschap  extra in de verf te zetten mocht CHVE (Colin Van Eeckhout), nog juist voldoende energie over na een dagje voetballen met zijn zoontjes, meebrullen op het laatste nummer van de set. Verbazend hoe zijn voorhoofdsaderen in luttele seconden opzwellen.

Wederom een prachtige staalkaart van het rijke Consouling menu.

Gezien: Witch Trail, Soul Grip en Throane – Charlatan, Gent, 9 juni 2018


Reacties