Mixtapes

Mixcloud Monday: Gagi Petrovic


Op 8 september presenteren Maya Fridman en Gagi Petrovic tijdens de Gaudeamus Muziekweek het resultaat van hun samenwerking.

Fridman is een celliste die ook arrangeert en improviseert en Petrovic een onderzoekend componist die elektronica als instrument heeft. Plus hun beider stemmen. Maya Fridman en Gagi Petrovic experimenteren op het grensvlak tussen klank en lied en laten daarbij vooral hun intuïtie het werk doen. Het resultaat is pure muzikale expressie, zonder concept, en zonder tekst.

In de Gaudeamus Muziekweek special in Gonzo (circus) #146 kun je een interview vinden over deze bijzondere zoektocht. Speciaal voor ‘Mixcloud Monday’ stelde Petrovic deze mixtape samen.

Gagi Petrovic: “Ik ben componist, podiumkunstenaar en docent. Ik schrijf voor concerten, moderne dans en theater. Ik verken veelal expressieve mogelijkheden (en waarde) van muzikale ideeën, en vind het belangrijk als artiest om contact te maken met het publiek. Dit doe ik veel via intimiteit, intensiteit en interafhankelijkheid. Ik zoek graag naar verbindingen in plaats van verschillen.

Wanneer iemand mij vraagt om mijn favoriete muziek voelt dat altijd als onmogelijk om te beantwoorden. Dit is vooral omdat ik niet zo hiërarchisch denk over muziek. Mijn selectie is daarom de muziek die deze zomer veel voor me heeft betekend. Relatief licht, met een specifieke consistentie in een bepaalde volgorde (zodat ik stiekem toch even kon componeren). Hopelijk zit er ook iets waardevols voor jou tussen.”

Meer info

Maya Fridman en Gagi Petrovic
8 september 2018
Gaudeamus Muziekweek, Molen De Ster, Utrecht
gaudeamus.nl

Tracklist

 1. Polyphia – G.O.A.T. [00:00]
 2. David Maxim Micic – Who Bit The Moon [03:36]
 3. Meshuggah – Bleed [13:43]
 4. Avishai Cohen – Continuo [21:08]
 5. The Cinematic Orchestra – Ma Fleur [25:19]
 6. Phoria – Emanate [29:52]
 7. Flume – Helix [34:20]
 8. Pascal Pinon – Annar Logi [37:51]
 9. Sergei Rachmaninoff – Bogoritse Devo; performed by Octarium [38:39]
 10. Plini – Away [41:43]
 11. Ghostly Kisses – Empty Note [45:27]
 12. Jeff Buckley – Corpus Christi Carol [49:16]

Reacties