Geluid

Meanwhile Project Ltd.

Marseille


Artiest:Meanwhile Project Ltd.
Titel:Marseille
Label:Kapitän Platte
Distributeur:

Artiest:Yune

Artiest:Untitled With Drums

untitledwithdrums.bandcamp.com

Meanwhile Project Ltd. levert met ‘Marseille’ een leuke plaat vol afwisseling. Het duo (Marcell Birreck en Marcus Adam) uit Keulen speelt al zo’n twee decennia samen in allerlei bandjes, waarvan Lunatic Skydance ergens een belletje doet rinkelen. Birreck is tevens lid van het elektropopduo Schmackes & Pinscher. Op ‘Marseille’, het eerste werk dat fysiek wordt uitgebracht na een resem puur digitale releases, bevat echter een mengeling van alternatieve poprock, postrock en singersongwriter en dat soms in één en hetzelfde liedje. Het werkt nog ook. Probeer afsluiter ‘Ghost With A Toy’, dat als een rustig David Bowie-achtig liedje aanvangt en zich stilaan ontpopt tot een postrocknummer met een stem die zo in een stadion terecht kan. Elk van de tien liedjes meandert tussen voornoemde genres, wat de plaat tegelijk speels en onderhoudend maakt.

Het Deense indiekwintet Yune houdt het bij uitstekend gemaakte dromerige indiepop. Met producer Nis Bysted (Iceage, Thulebasen) hadden we ook niets minder verwacht. De details kloppen, de stem is ietwat zeurderig, de liedjes klinken licht melancholisch en wanhopig. Die sfeer past perfect bij de inhoud, gepersonaliseerd door de woestijn en zijn eindeloze vlaktes. Hopeloze situaties en hoe eraan te ontsnappen, in de put zitten en er traag maar gestaag weet uit klimmen, dat is ‘Agog’ van Yune. Mocht het allemaal niet zo triest klinken, we zouden stellen dat het een heel mooi werkje is.

Untitled With Drums uit Clermont-Ferrand (Frankrijk) gaat nog een stapje verder wat alternatieve rock betreft. De band is al een paar jaar samen en brengt met ‘Hollow’ zijn debuut uit. Het is er eentje die voor grote zalen en stadions werd gemaakt hebben we zo de indruk. Of dat de band gaat lukken, is nog maar de vraag. De nummers klinken episch, de zanger kent de trucjes, de opbouw van de nummers kent wat meezingmomenten en hier en daar mogen de remmen even los. We vinden het echter al snel vervelend klinken, het doet ons niks.

Reacties