Liturgy

Filosofische black metal

De uit Brooklyn afkomstige Hunter Hunt-Hendrix maakt sinds een aantal jaren ‘transcendentale black metal’ onder de naam Liturgy, inmiddels met drie collega’s. Hendrix is zowel thuis in de muziek als in de filosofie.

Liturgy
Liturgy

Na de ep ‘Immortal Life’ (2008) en het overdonderende debuutalbum ‘Renihilation’ (2009) staat Hunt-Hendrix met Liturgy inmiddels op de muzikale kaart. Het spookachtige geschreeuw en de pulserende muziek op ‘Renihilation’ lijken de luisteraar meer via ‘intensiteiten’ en energie te sturen dan via een specifieke vorm of inhoud.
Hunt-Hendrix heeft zich inmiddels alweer gestort op een nieuw album. Het materiaal op ‘Immortal Life’ en ‘Renihilation’ is allemaal door hemzelf geschreven, maar dit was voordat hij een band om zich heen had verzameld. Hunt-Hendrix: “Ik schrijf nog steeds de muziek, maar nu ik weet waar de bandleden toe in staat zijn, beïnvloedt dat wel mijn schrijfproces. Het drummen zal iets anders zijn op het volgende album. Op de vorige plaat probeerde Greg Fox (drummer, NT) de onmogelijke dingen te doen die ik graag wilde horen, maar nu heeft hij een hele set technieken ontwikkeld waarmee hij de ideale ‘burst beat’ benadert. Het is minder energiek, maar meer gecontroleerd en gedetailleerd. Het nieuwe album zijn we nu aan het mixen.”

Meer lezen?

Koop Gonzo (circus) #102 los via één van de verkooppunten of via de webshop.

Meer info

Discografie

Liturgy – Immortal Life EP (Infinite Limbs Records, 2008)
Liturgy – Renihilation (20 Buck Spin, 2009)

Live

12-04-2011, AB, Brussel, Domino-festival, www.abconcerts.be
13-04-2011, Trix, Antwerpen, www.trixonline.be
14-04-2011, dB’s, Utrecht, www.dbstudio.nl
15-04-2011, OCCII, Amsterdam, www.occii.org
16-04-2011, 013, Tilburg, Roadburn-festival, www.roadburn.com

www

www.myspace.com/liturgynybm

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!