There Must Be A GNOD

Een avond vol bezwerende noise, een orkaan van bas, en een stevig dansfeest als kers op de taart! Het pottenbrekende dronecollectief GNOD  was dit jaar dé relevatie op Roadburn, en dus stelt Gonzo (Circus) ze graag aan u voor. Na het optreden op 7 september in Les Ateliers Claus kruipen ze zelf achter de draaitafels, samen met enkele Gonzo-deejays.

Gonzo (circus) presenteert: There Must Be A Gnod

 

RIVERCREST

Rivercrest jamt er stevig op loos sinds 2003. Verrezen uit obscure Metal-as ontplooienden ze hun innerlijke zelf als gitaarheld, gypsy groover, organische bakker & jah-percussionist. Voor alle psychverslaafden en kosmo-fanaten die willen trippen met de grootste jamband uit Leuven.

DEAD NEANDERTHALS
Dit krankzinnig duo opent de avond, met een staaltje van hun zelfverklaarde ‘New Wave of Dutch Heavy Jazz’. Hoe accuraat die omschrijving precies is, laten we in het midden. En wie maalt daarom? Dead Neanderthals hebben een dijk van een live-reputatie, en zetten alvast de toon met een scheut scheurende impro-noise. (deadneanderthals.wordpress.com)

GNOD
Wie nog geen fan is, heeft ze nog niet live mogen meemaken. GNOD doet het met twee bassisten, die samen de meest onmogelijk heavy sound ter wereld voortbrengen. De repetitieve grooves zorgen keer op keer voor uitzinnige taferelen op én voor het podium. Tegen het einde is dat onderscheid volledig opgeheven- in de wereld van GNOD is iederéén een lid van de band. U toch ook?

GNOD DEEJAY TEAM
Zoals u al in het interview kon lezen: De jongens houden wel van een streepje beukende techno, en stelden zelf voor om een plaatje te leggen. Ons hoeven ze dat geen twee keer te vragen! (ingnodwetrust.tumblr.com)

 

07/09 LES ATELIERS CLAUS, BRUSSEL

Lees het interview met GNOD in Gonzo (circus) #110.

Met de steun van Les Ateliers Claus

De toegenomen naambekendheid van de Britse psycherockers GNOD is natuurlijk een uitstekende reden om ouder en moeilijker vindbaar werk opnieuw uit te brengen. Rocket Recordings deed dit eerder dit jaar met de twee ‘Chaudelande’ vinylplaten; nu is het de beurt aan de tweede samenwerking tussen GNOD en de Amerikaanse spaceconfraters White Hills. Ook deze New Yorkse band rond Dave Weinberg heeft tegenwoordig niet te klagen qua aandacht. ‘GNOD Drop Out With White Hills II’ werd oorspronkelijk uitgebracht in 2010 – dus zo oud is het allemaal niet – en is ondertussen toe aan zijn tweede heruitgave. Veelzeggend en met reden want zelden klonk het aan elkaar solderen van de spacerock van Hawkwind, de krautrock van Neu! en kosmische ambient zo overtuigend. Het onderscheid tussen GNOD en White Hills valt simpelweg niet (meer) te maken. Als cement tussen de lange nummers zijn er korte intermezzi (met passende titels als ‘Bits’ of ‘Streams’) die tegelijkertijd fungeren als rustpunten en het geheel (nog) meer ruimte geven. De bijna zestien minuten durende hypnotiserende mantra ‘Per Sempre’ is een trip naar de Atmosferische Nevelen van Tangerine Dream – alsof de intro van ‘The End’ van The Doors op eindeloos repeat wordt gezet. Net als op de eerste cdversie is er ten slotte het bonusnummer ‘Elka’ dat deze sessie vervolledigt.