Blog Magazine Nieuws

Gonzo (circus) en de Concertzender presenteren


Een nieuwe tweemaandelijkse radioshow, wanneer het tijdschrift op de deurmat is geploft.

Datum:
Woensdag 10 januari
20:00 tot 22:00 uur
(ook online te herbeluisteren)

Gonzo (circus) slaat de handen ineen met de Concertzender om een tweemaandelijkse radioshow te maken. Elke keer wanneer de nieuwe editie van Gonzo (circus) op de deurmat ploft, zal er een nieuwe show online staan.

De radioshow presenteert een selectie uit de muziek die besproken is in artikelen of recensies in die editie van het tijdschrift, aangevuld met tips en ontdekkingen die weliswaar niet in het blad staan, maar er ons inziens alleszins hadden kúnnen instaan. Met enthousiasme zullen Maarten Schermer, Justin Scholtze en Diederik Van Vaerenbergh (De Geluidsarchitect), wiens zwoele stem de muziek in het programma aan- en afkondigt, alle afgelegen hoeken en gaten van de underground uitspitten op zoek naar niet te missen parels. Nieuwe albumtracks, maar net zo goed unieke concertopnames van artiesten waar we enthousiast over zijn (opgenomen door Concertzender), of zelfs stukjes interview die niet in het tijdschrift zijn gebruikt.

In de eerste show zullen we onder meer aandacht besteden aan onze jaarlijstjes. Het levert meteen hoofdbrekens op: meermaals genoemde artiesten als The Necks of Bell Witch hebben op hun albums geen muziek staan die voldoet aan de gemiddelde radiorichtlijnen wat betreft tracklengte. Plechtige belofte: in onze uitzendingen hoort u géén fade-outs, noch zullen we ooit over een intro of outro heen praten.

Wat verder te verwachten? Denk alvast aan: Folly Group, Marina Herlop, Laster, billy woods, Dødheimsgard, ascendant vierge, Yo La Tengo en Ragana, een track van Mind The Gap, een selectie uit Circuit Muziek en een fijne selectie uit de in Gonzo’s Oordeel besproken platen.

Om alvast onze hoofdredacteur te parafraseren:
Veel luisterplezier!

——

De Concertzender is er voor muziekliefhebbers die het avontuur niet schuwen. Onder het motto ‘herkennen en verkennen’ schotelt de Concertzender de luisteraar dagelijks een breed muziekpalet voor, van bekend tot nog onbekend, van jazz tot wereldmuziek, van stokoude klassieke muziek tot hedendaagse ‘klassiekers’, en alle mogelijke mengvormen daarvan.

Kortom, bijzondere, ongekende, kwetsbare, ontregelende of verrassende muziek, altijd op hoog niveau. De Concertzender biedt een podium aan deze enorme diversiteit aan muziekstijlen. Als radiozender, als opnameproducent en als online muziekarchief.

Crosslinks
Onder de noemer Crosslinks presenteert de Concertzender eigentijdse muziek. Onder meer op elke zondagavond is die in al haar vormen te horen in programma’s zoals X-Rated van Bob Rusche. Een jaarlijkse traditie op de langste nacht van het jaar is Winter Solstice, een acht uur durend verhaal met ambientmuziek. Alle programma’s zijn te herbeluisteren via de website.

ConcertPodium
Sinds 1984 maakt de Concertzender opnamen van de Nederlandse podiumpraktijk. Ze hebben een uniek digitaal archief opgebouwd met duizenden opnamen van Nederlandse en buitenlandse musici, ensembles, bands en orkesten. Zo heeft Concertzender veel opnamen in het archief van concerten op festivals als Gaudeamus, November Music en Le Guess Who?. Een groeiend deel van dat archief is te beluisteren op de pagina ConcertPodium.


Dit artikel verscheen eerder in GC #179.

Koop deze editie in onze webshop!

Reacties