Events

Duitse eenzaten


Toen we de tijdstabel onder ogen kregen, vloekten we eens grondig. In de Pit’s moet het namelijk altijd om 22h afgelopen zijn.

Met drie bands betekent dat vroeg beginnen (kwart voor acht in dit geval) en het is steevast twijfelachtig of we dat halen als onze echtgenote die dag moet werken.

We hadden echter geluk, want ze kwam iets vroeger thuis dan gebruikelijk, met als resultaat dat we net aankwamen toen Kluizenaer eraan begon. Dat was van het trio bands namelijk de band die ons op basis van hun respectievelijke bandcamppagina’s het meeste aansprak.

Het trio (J: gitaar, M: bas & bow + noise, F: noise & screams) uit Potsdam, Duitsland is zo’n beetje overal tegen, met de nadruk op religie en het steeds opnieuw opduikende nazisme in hun thuisland. Projecties op de achtergrond en sferische ambientnoise, of dat was toch hoe het trio eraan begon. Kluizenaer was initieel een soloproject waar de nadruk lag op atmosferische black metal met veel ambient en noise. Het begin, en later ook het einde (al was dat een beetje overbodig) lag helemaal in die stijl. Tot we kregen waarvoor we eindelijk waren gekomen: een helse furie black metal die met volle overtuiging werd gebracht. Zo, we waren meteen zeer tevreden. Deze bolwassing deed deugd aan ons te volle brein, dat een dergelijke opkuis van doen had. Ze hebben nog niets uit wat hun huidig geluid bevat, maar de cassettes die ze mee hadden (in oplages van 50 of minder) zijn net zo goed heel erg aan te raden.

Uit de omstreken van Kortrijk (veel Wevelgem vermoedelijk) komt het kwintet Sore, dat eerder de kaart van de hardcore met wat sludge erin, trekt. Met twee schreeuwlelijks, eentje voor de grunts en eentje voor de schreeuw, speelden ze bij manier van spreken in eigen stad voor eigen mensen. Het was allemaal best ok, maar ons overtuigen deed het niet echt. Maar we geven grif toe dat we geen grote fan zijn van de muziek die deze jonge band bracht.

Medicine Noose besloot het volume nog wat op te trekken, wat ons deed besluiten om in de andere plek van de Pit’s plaats te nemen. Ons oorplugweigerend gestel vond het een beetje erover, en het was al welletjes geweest. We hadden onze kick al gehad natuurlijk. Sludge, hardcore en wat noise hier en daar deden het hem, ter promotie van hun pas verschenen single. Niemand verliet het café, dus Medicine Noose, uit Berlijn, zal zeker zijn kwaliteiten hebben. Die waren deze avond echter niet aan ons besteed.

Gezien: Kluizenaer, Sore, Medicine Noose – 28 maart 2018 – Pit’s Kortrijk
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Stephan Vercaemer

Luisteren?

kluizenaer.bandcamp.com
sorebelgium.bandcamp.com/releases
medicinenoose.bandcamp.com


Reacties