Geluid

Aïsha Devi

DNA Feelings

Artiest:Aïsha Devi
Titel:DNA Feelings
Label:Houndstooth
Distributeur:N.E.W.S.

aishadevi.bandcamp.com/album/dna-feelings

Techno-sjamanka Aïsha Devi is terug met een nieuwe dosis vocale rituele elektronica. Na haar debuut ’Of Matter And Spirit’ (2015) is er nu ‘DNA Feelings’, een album vol met wat ze nu zelf ‘aetherave’ noemt, etherische ravemuziek.

De spirit van rave dwaalt rond in een kosmische ruimte. In tempels vinden rituelen plaats met sonische vibraties die verlichting brengen. De oorbekorende trillingen van haar hoge bezwerende neus-, keel- en buikstem vinden vanaf het eerst moment hun weg naar de luisteraar: ’DNA ☤ ∞’ fungeert als een sense-opener waarna we in ‘Dislocation Of The Alpha’ worden we toegesproken, geïnitieerd in het ritueel: ‘Your matter ain’t you, I love it when you change’.

‘Intentional Dreams’ betovert de luisteraar verder met etherische sferen en vervormde stemmen die over liefde lijken te spreken. ‘Aetherave’, het archetypische aetherave-nummer, haalt de essentie van het euforische element van rave naar voren. ‘Hyperlands’ bereidt de weg voor voor het hoogtepunt van het album, ‘Inner State Of Alchemy’, dat start met rituele drums om de oren te spitsen voor de heilzame hoge stemmelodie die daarna komt.

Dit is oordoping die er perfect inglijdt en rillingen over je lichaam teweegbrengt. Bij ‘Light Luxury’ gaan we zwoegend door een rave-moeras om vervolgens op ‘Genesis Of Ohm’ te ontladen en een fase in het ritueel af te sluiten. ’Time Is The Illusion Of Solidity’ biedt vervolgens een bevrijdende soundscape met meeuwenstemmetjes die hoog boven het landschap zweven.

‘Cell Stems Spa’ is een dromerige onspannende ravescape, een afscheid van de vele vibraties. Aïsha Devi heeft de drum verder losgelaten dan ooit tevoren: ze zijn er alleen om op sleutelmomenten wat accenten aan te brengen. Ze neemt nu steeds verder de poëtische vrijheid om audiolandschappelijk te werk te gaan, ziel en zaligheid in een eigen post-ravewereld om te zetten.

Reacties