Geluid

Steve Hauschildt

Dissolvi

Artiest:Steve Hauschildt
Titel:Dissolvi
Label:Ghostly International
Distributeur:Konkurrent

stevehauschildt.bandcamp.com/album/dissolvi

De Amerikaanse elektronicamuzikant en componist Steve Hauschildt (1984) werd bekend met de band Emeralds, maar drukt net zoals de andere bandleden al weer jarenlang solo de knoppen in.

En dit keer niet voor het Kranky label of Mego, maar voor Ghostly International dat mikt op werk van hoge kwaliteit, integriteit en individualiteit – daar komen die andere twee trouwens ook ver mee. Maar goed, een verandering dus.

Daarnaast gaat Hauschildt verder waar hij twee jaar geleden met ‘Strands’ gebleven was, en rijgt de producer de ragfijne, stijlvolle en lichte technoriedeltjes en -ritmes weer subtiel en heerlijk aan elkaar.

Zo sfeervol, lieflijk, mooi en overweldigend als op de acht tracks van ‘Dissolvi’ hoor je het zelden, en zeker niet van zo’n hoge kwaliteit, integriteit en individualiteit. Twee keer doet er een zangeres mee, hoewel het begrip zang hier wel heel rekbaar genomen dient te worden. Het past in ieder geval mooi in de sprookjesachtige, futuristische werelden die laag voor laag worden opgetrokken. Een dijk van een plaat, het luisteren (of beter: ondergaan) meer dan waard.

Reacties