Van classy naar nerdy


Villa Bota in het Koningin Astridpark is het Brugse medialab. Eén van de programma’s die daar wordt gemaakt is Splinter. En in de bar van Villa Bota organiseren zij ook vaak livesessies.

Villa Bota in een half nieuw jasje gestoken. Er is nu zowaar een echt podium. Voor de negende Splintersessie ontvingen ze  Vloedt alias Sam David en Annelies Monseré. Zij bracht haar nieuwe plaat Débris mee.
Vloedt heeft stijl, klasse, présence en hij geniet. Met zijn innemende teksten, gitaar en elektronische melodietjes neemt hij je mee op zijn queeste, een zoektocht van een jonge gast die een mooie toekomst tegemoet gaat.

Daarna was het de beurt aan Annelies Monseré of hoe je van classy naar nerdy kan gaan. Als een artiest zich al begint te excuseren voordat hij/zij een noot heeft uitgebracht zou je al beginnen twijfelen. Sta ik recht, ga ik zitten, ik ga blijven zitten, versterker moet op ‘on’, voor het ene instrument die kabel, enz. En of haar speelgoedje een dwarsfluit, een piano, een viool of gelijk welk instrument kan nabootsen, het boeide niet. Op een plaat kun je veel verdoezelen, bewerken en polijsten maar live was Annelies een zenuwachtig nerdy meisje. Het fragiele van haar muziek kwam niet voldoende over tijdens het optreden terwijl haar minimalistische plaat me wel kon bekoren en die ik dan ook ter plaatse aangeschaft heb.

Gezien: Splintersessie#9: Vloedt/Annelies Monseré in Villa Bota.


Reacties