Events

Bougez Bougez Bougez


Afgelopen zaterdag was er in muziekclub 4AD in Diksmuide een ontmoeting tussen de minimalistische drones van Razen en de trance opwekkende ritmes van Konono No. 1.

Het publiek in Diksmuide was blijkbaar de muziekstijl van Razen niet gewoon aangezien iedereen tegen de twee muren en de toog bleef hangen. Aan de andere kant overtuigde Razen ook niet echt. Er was geen interactie met het publiek en daardoor zat er weinig schwung in het optreden. De grote hoeveelheid rook kon maar weinig verandering brengen aan de sfeer.  Met hun soms niet alledaagse muziekinstrumenten bleven de leden van Razen soms teveel op een eiland.

Daarna was het de beurt aan Konono No. 1. “Bougez ,bougez,bougez…”. Zeg dat maar aan een Vlaming die het nodige alcoholgehalte nog niet bereikt heeft. De herhaaldelijke aanstekelijke tonen van de 2 duimpiano’s zorgden ervoor dat langzaam het ijs toch begon te ontdooien. Uiteindelijk slaagde Konono No. 1 erin om het grootste gedeelte van het publiek te doen dansen. Eerlijk gezegd, wie niet begint te dansen/bewegen op de muziek van Konono No. 1 is rijp voor het kerkhof.

Gezien: Razen en Konono No. 1,  4AD Diksmuide, 22 oktober 2016


Reacties