728x90 MM

Cd: Zwicker – Songs Of Lucid Dreamers

Zwicker - Songs Of Lucid Dreamers
Zwicker - Songs Of Lucid Dreamers

Een prikkelende titel, dat heb je nodig om de verwende luisteraar dezer dagen warm te maken. Niet alleen dat zit goed bij het nieuwe Zwicker-album. Tel daarbij gerust dat het gaat om een man die een handvol vernieuwende vinylreleases op zijn actief heeft op Bear Funk en Compost. Als producer, componist en DJ is David Zwicker een gevestigde waarde in de Zwitserse elektronicascene. Met ‘Songs Of Lucid Dreamers’ maakt hij niet alleen een symbiose van voorgaand werk. Het valt vooral op dat hij ook als songschrijver serieus wil worden genomen.

De mix van elektro, pop, disco en dance klinkt geraffineerd en bezit door de gevarieerde gastvocalen het potentieel om een breder publiek aan te spreken. Het openingsnummer ‘Who You Are’ is een voortkabbelende track die na een luisterbeurt in het geheugen staat gegrift. De breekbare zang van Heidi Happy en Zwickers klankenpallet vormen een geslaagde synergie. De jazzy afsluiter ‘Make It Happen’ is door haar stem een prachtige popsong die de elektronicafan bijna van zijn stoel doet vallen.

Is het één en al grenzen verleggen wat Zwicker doet? Toch niet, want in de songs met Olivera Stanimiroo en Jamie Lloyd krijgen we het standaard recept. Compacte songs die nu eens verrassen en dan weer iets te vertrouwd in de oren klinken. In ‘Dragon Fly’ wordt het droomconcept te letterlijk genomen en krijgen we een visioen van de jungle gepresenteerd dat door een draak van een muziekje wordt begeleid.

Het is niet het enige schoonheidsfoutje, want ook het stroperige ‘Prism’ klinkt te gekunsteld. Gelukkig is er juist op tijd het spooky elektronummer ‘Traumdeuter’, zodat het album niet verzandt in mateloos geëxperimenteer. Het resultaat is een onderhoudende plaat, waarop je in harmonie met de titel meermaals kunt wegdromen. Hopelijk monden Zwickers aspiraties als songwriter in de toekomst niet uit in een nachtmerrie.

Meer info

WWW

www.myspace.com/zwickermusik

Label

Compost Records/N.E.W.S.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!