728x90 MM

TIP: Gonzo (circus)’ Festivaloverzicht

Gonzo presenteert alvast een deel van onze favoriete festivals van aankomende zomer. Uiteraard is deze lijst nog bij lange na niet compleet. De zomerspecial (jul-aug) staat dit jaar weer boordevol met tips om het aankomende festivalseizoen niets te hoeven missen.

Incubated
Incubate 2011: Strange Boys

Cultfest
Utrecht, 8-10 juni

Cultfest is een crowdsourced en funded festival, een samenwerkingsverband van culturele collectieven, wetenschappers, coaches, ondernemers en megalomaan veel individuen. Het festival vindt plaats aan de werven en in de kelder van de Oudegracht in Utrecht van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni 2012. Je kunt je zelfs nog aanmelden om deel te nemen aan het festival.
http://cultfest.nl/

 

Sleazefest
Wijk aan Zee, 15 juni

Guitar Wolf zal acte de presence zal geven! Verwacht naast dit legendarische Japanse powertrio, deze Ramones uit ‘t land van de rijzende zon, een tsunami aan hipshakin’ rock&roll met onder meer en onder andere: Traumahelikopter, Vrouwen zijn OK!, Low Point Drains, Adolf Butler, de Spaties & YEAH!!!

Verder zijn er special guests (o.a. de über charmante Gloomy Pussies) en dj’s (oa Saskia Rocks, Zlammer, Bone en Mappe) die je om de oren slaan met de sexieste rock&roll, exotica, beat en garagepunk allertijden. Dit alles uiteraard op gepaste wijze begeleid door vuurwerk, koud bier, tequila en soulfood! De eerste band begint om 21.00 uur, de laatste als de zon opkomt. Wees er snel bij want vol is vol.
http://www.sleazefest.nl/

 

Cactus Festival
Brugge, 6, 7, 8 juli #31

Het Cactusfestival is een driedaags muziekfestival in de Belgische stad Brugge, georganiseerd door Cactus Muziekcentrum. Het vindt plaats het tweede weekend van juli, in het Minnewaterpark. Onder het motto ‘Hear, See, Feel the World’ biedt Cactusfestival dit jaar een dagtrip naar het universum van o.a. Daniel Lanois, Zita, Swoon Group, Absynthe Minded, SX, Vintage Trouble en vele anderen.
http://www.cactusfestival.be/2012/

 

8Bahn
Ede, 6, 7 en 8 juli.

8Bahn is vijf jaar geleden in het leven geroepen om de markt in Oost Nederland te bestormen met vooruitstrevende elektronische programmeringen in house, techno en al haar verwanten. Vanuit Unitas Wageningen werd al snel Luxor Live Arnhem als nieuwe thuisbasis gekozen. Twee dagen en twee nachten kunnen bezoekers genieten van een progressieve programmering en de fijne camping naast het terrein. Een greep uit de programmering: Robert Hood, Innervisions special ft. Âme LIVE & Marcus Worgull, Coki, Africa HiTech, Butane en Levon Vincent.
http://www.8bahn.nl

 

Dour
Dour, 12-15 juli, #24

Het is smerig, het is fantastisch, het is een roes. Dour blijft ook dit jaar weer met voorsprong het meest eclectische festival voor underground live muziek in België en wijde omtrek. Veel elektronica, maar ook rock, metal of hiphop- en een opmerkelijk aanbod aan hardcore en reggae. Vier dagen feest de klok rond, ver van de beschaving. Geprogrammeerd zijn: Adam Beyer, The Computers, Spector, Roscoe, The Flaming Lips, UBUNTU Soundsystem, Red Fang en bezoek op de website de rest van het programma.

IMG 5188
Zonnige Sfeer @ Dour 2011

www.dourfestival.be/nl

 

Rock Herk
Olmenhofpark in Herk-de-Stad, 13 en 14 juli, #30

Twee podia gevuld met alternatieve namen, twee dagen lang in het idyllische Olmenhofpark. Op 13 juli is er vooral aandacht voor dance in allerlei vormen; op 14 juli veel gitaren, hardcorebands, shoegaze, noise en indierock. Raveonetters, Gallows, Architects, The Death Sets, While She Sleeps, Polaroid Fiction en meer.
http://www.rockherk.be

 

Recyclart presenteert: Holidays festival
Verschillende locaties in Brussel, 28 juni tm 10 augustus, #8

Zes weken lang zal elke donderdag en vrijdagavond rond het station Kapellekerk aan de rand van de Brusselse Marollenbuurt het jaarlijkse Holidays festival plaatsvinden. De kern van het programma verenigt het stedelijke en het tribale; het volkse en het hippe; ontspanning en kunst. Zo zullen er optredens zijn van elektronica tot fusion en wereldse artiesten (gratis op donderdag). Daarnaast ook gratis films, workshops, een kleding ruilbeurs, wekelijkse jogging, een publieke kapper en hondenwasser en zelfs een publieke broodoven! Vakantie in eigen stad voor de thuisblijvers met onder andere Pain Publik, Cycloperativa, Jeroen Hollander & Michel Hubert.
www.recyclart.be

 

Incubate

Tilburg, 10 tot 16 september

Ook wel Gonzo(circus) in festival vorm genoemd. Dit festival zal, zoals elk jaar, weer oeverloos door ons voorbeschouwd en gerecenseerd worden. Incubate is een jaarlijks multidisciplinaire festival in Tilburg.  Met een programma boordevol muziek, film en visuele kunst brengt het meer dan 200 artiesten met het publiek  in aanraking. Van black metal tot improviserende jazz, Incubate heeft het allemaal. Artiesten waarvoor wij alvast in onze handen wrijven: Nils Frahm, Simon Reynolds en Black Dice. Damo Suzuki, Laibach, Desolated en New Lows.
www.incubate.org

Incubate
Incubate

 

En dit is natuurlijk nog maar een tipje van de sluier van wat er allemaal nog komen gaat deze zomer. Wij hebben er in ieder geval zin in..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel verscheen eerder in Gonzo #100

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!