728x90 MM

Voorbeschouwing: Les Nuits Botanique – Botanique, Brussel – 12-22 mei 2011

Muzikale lente in de Brusselse Kruidtuin

Les Nuits
Poster Les Nuits Botanique 2011

De Belgische festivalzomer loopt tegenwoordig van begin maart tot eind oktober. Op 12 mei start in en om de Brusselse Botanique een eerste hoogtepunt van die festivalzomer, het tiendaagse festival Les Nuits Botanique. Voor grotere namen wordt uitgeweken naar het nabijgelegen Koninklijk Circus, alle andere concerten vinden plaats in de zalen van de mooiste concertplek van België. Op de affiche telkens een heleboel grotere en kleinere namen uit de verschillende genres die tijdens het jaar ook worden aangeboden.

Hou de komende weken deze site in het oog want er komt van een heel aantal concerten een verslag in woord en/of beeld.

Niet te missen

Een overzicht geven van alle niet te missen concerten heeft gelukkig al één beperking. Verschillende van de aanraders zijn al uitverkocht. Daarbij de concerten van Sufjan Stevens (terug na een lang hiaat), de avond met The Dodos en The Luyas.

In dit overzicht pikken we er dan ook per dag één avond uit die ons de moeite lijkt voor de Gonzolezer:

 • 12/05/2011
  Congotronics vs Rockers
  : De Congolezen van Konono N°1 en Kasai Allstars trekken samen met leden van o.a. Deerhoof, Wildbirds & Peacedrums, Skeletons en Juana Molina de tiendaagse op gang. Twee dagen daarvoor was er wel al het al maanden uitverkochte concert van Sufjan Stevens.
 • 13/05/2011
  Pere Ubu
  brengen op Les Nuits de integrale versie van hun debuut ‘The Modern Dance’ in een licht aangepaste versie. De avond gaat dan ook door onder de naam ‘The Annotated Modern Dance’.
 • 14/05/2011
  Het indietrio The Dodos keert met zijn nieuwe plaat ‘No Colour’ terug naar het geluid van ‘Visiter’. Samen met The Luyas staan ze in een al uitverkochte Rotonde. Dat trio uit Montréal bracht met ‘Too Beautiful Too Work alvast één van de intrigerendste indieplaten van 2011 uit.
 • 15/05/2011
  Samen met 4 strijkers van het Mons Orchestra treedt de Amerikaanse singer-songwriter Micah P Hinson aan om de nummers uit laatste plaat ‘… And The Pioneer Saboteurs’ te brengen.
 • 16/05/2011
  Zowaar een dag zonder concerten tijdens deze marathon
 • 17/05/2011
  Akron/Family
  is op plaat terug in grote vorm, check hun nieuwste album: ‘Akron Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT’
 • 18/05/2011
  Met hun nieuwe plaat ‘Eye Contact’ staan de New Yorkers van Gang Gang Dance aan de rand van een doorbraak naar een breder publiek. Check ze in de knusse rotonde van de Botanique nu het nog kan.
 • 19/05/2011
  Tien jaar na de vorige plaat haalt Matt Elliot Third Eye Foundation terug vanonder het stof. De muzikanten waarmee hij samenwerkt voor de plaat, waaronder Bracken en Manyfingers, mogen eerst een soloconcert spelen. Eindigen doen ze met een concert opgebouwd rond de nieuwe plaat ‘The Dark’.
 • 20/05/2011
  Misschien niet het bekendste groepje, deze Engelsen van Wild Beasts. Wel een snoepje voor liefhebbers van de betere indie.
 • 21/05/2011
  De ex-frontman van het Texaans Lift To Expierence, Josh T. Pearson, leverde met zijn eeste soloplaat ‘Last Of The Country Gentlemen’ alvast één van mooiste donkere countryplaten van dit jaar af.
 • 22/05/2011
  De tiendaagse wordt het in Koninklijk Circus in stijl afgesloten door Jonathan Donahue en zijn kompanen van Mercury Rev. Zij spelen de integrale versie van hun magnum opus ‘Deserter’s Songs’ uit 1998.

Oh ja, op maandag 23 mei is er ook nog een uitverkocht concert van één of andere Antwerpse groep.

Meer info en het volledige programma op: www.botanique.be

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!