728x90 MM

Voorbeschouwing: Le Guess Who? – 24 tot 28 november, Utrecht

logo
Le Guess Who? 2010

Le Guess Who? is op de goede weg om hèt indie-festival van Nederland te worden, een soort toegankelijkere en publieksvriendelijkere tegenhanger van Incubate. Lag de focus van het Utrechtse festival de eerste 2 jaar nog op de Canadese muzikale scene, vorig jaar werden de bakens verzet en ieder jaar worden de geestelijke vaders van het festival, Johan Gijsen en Bob van Heur, weer wat ambitieuzer. Dit jaar staan er zo’n 70 bands, DJ’s, VJ’s en side-acts op het zich over 5 dagen en 7 locaties uitspreidende festival.

Ieder genre waar de gemiddelde open minded indiefan zich voor open stelt is vertegenwoordigd: folk (James Blackshaw, Elephant Micah, The One Ensemble, The Tallest Man on Earth), indiepop (Marnie Stern, Broken Social Scene, Sleigh Bells, Beach House) glitch pop (Baths, Dimlite, Eskmo), chillwave (Small Black, Pictureplane), psychedelische rock (Cave, Sleepy Sun, Wooden Shjips) dubstep (Pinch, Girl Unit), wat oude helden (Swans, Scientist, Trumans Water, Giant Sand) en een heuse TAPEWORM-avond, samengesteld door het cassettelabel zelf, met Leslie Winer, Leif Elggren, Zerocrop, Ananizapta, Savage Pencil, People Like Us en Philip Marshall.

Je zou kunnen beargumenteren dat het al met al wat onduidelijk is geworden wat de verbindende identiteit van het festival nu nog precies is, maar dat neemt niet weg dat er voor vrijwel iedereen wel iets tofs op het programma te vinden is. Werp dus vooral eens een blik op dat tijdschema op de website!

Meer info

www.leguesswho.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!