728x90 MM

Voorbeschouwing: Incubated 04 – 6 januari, Paradox (Tilburg)

De sneeuw die een maand geleden op vervelende wijze roet in het eten gooide bij Incubated 03 ligt met kleine hoopjes nog in de straat. Maar de tranen zijn gedroogd, de ogen geheel droog voor Incubated 04. Met ook deze keer weer een uiterst gevarieerd programma.

incubated04
Logo Incubated 04

Met Dustin O’Halloran mogen we verwachten dat de vleugel ons tot beroering gaat brengen. Hij deelde het podium al eens met Hauschka, die een paar maanden terug Paradox nog tot zwijgen bracht met zijn modern klassiek, en valt in dezelfde hoek te plaatsen. Muziek waarbij de geluiden van de vleugel om de snaren heen een even belangrijke rol speelt in het totaal plaatje als de aanslagen zelf. De stilte laten vallen om de tonen te definiëren.

Stilte die we niet snel zullen treffen bij het Duitse Dÿse. Een noise/mathrock gezelschap dat klinkt als het buitenechtelijke kind van Jesus Lizard en Daughters opgevoed door de heren van Dillinger Escape Plan. Verwacht een hyperactieve set over versterkers met gescheurde al dan niet scheurende speakers. Alle stilte die O’Halloran heeft laten vallen, zal door deze heren volledig dichtgeplamuurde worden.

Waarna het aan de toekomst is. Althans, zo doet de hype geloven. Witch House in Tilburg uit de vingers van Mater Suspiria Vision. Gothic in de overtreffende trap, traag – haast als of je alles terug uit speelt op je tapedeck, spokend en vooral erg duister. Het geluid van eind jaren 1980 in een modernere, zeer vervreemdende jas. Op magische wijze weet deze kring van heksen dansmuziek te creëren waarop het net niet te dansen is. Beat en hi-hat die net langs elkaar afschuiven om er vervolgens een vastgelopen spelcomputer doorheen te gooien. En om dat alles nog eens te onderstrepen, wordt het geheel vergezeld met even duistere en verwarrende visuals.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!