728x90 MM

VOORBESCHOUWING: Gogbot 2014 (Enschede, 11-14 september)

Gogbot, één van Gonzo (circus) favoriete Nederlandse festivals, pakt in september weer groot uit in het hartje van Enschede.

Richard Buckminster Fuller
Richard Buckminster Fuller

Bereid je voor op vier dagen en nachten van mediakunst, muziek, dansavonden, robotica, workshops, lezingen én het bemande ruimteschip Seeker dat neerstrijkt op de Oude Markt van Enschede.
Dit jaar staat Gogbot in het teken van de aarde als ruimteschip. Dat betekent aandacht voor de kwetsbaarheid van de aarde en de mogelijkheid van een buitenaardse toekomst door nieuwe technologieën. Het centrale thema komt uit het bekende boek ‘Operating Manual for Spaceship Earth’ (1969) van de Amerikaanse architect en visionair filosoof Richard (‘Bucky’) Buckminster Fuller. Daarin stelt Fuller dat de mens de plicht heeft haar voortbestaan in de kosmos zeker te stellen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de mens beseft dat de aarde een soort van life support system is. Recente ontdekkingen van leven buiten de aarde heeft onderzoekers, ondernemers, kunstenaars en ontwerpers aangezet tot nieuwe projecten en initiatieven.
Aan Gogbot nemen deel: Angelo Vermeulen, Daan Roosegaarde, Alicia Framis, Semiconductor en Nicolas Provost. De muzikale omlijsting is in handen van Biosphere, DMX Crew, Loops Haunt, Black Sun Empire en vele anderen.

Dus trek je ruimtepak aan en reis af naar Enschede!

Voor meer informatie: www.gogbot.nl.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!