728x90 MM

VOLG/TWEET & WIN: You are NOT Hier!

ookoi’s “Future Popp” speelt hard-to-get

In deze tijden van datawolken en informatie-overload is het bijna onvoorstelbaar geworden dat een luisteraar er fysiek moeite voor zou moeten doen om – opgenomen – muziek te kunnen beluisteren. Dat is wel even anders bij de “Future Popp” van het Nederlandse duo ookoi, dat we al sinds meer dan tien jaar tot ’s werelds avontuurlijkste én impopulairste onderzoekers van ons sonore universum mogen rekenen. Zie bijvoorbeeld hun ‘Zelfcomponerende Klankstukken’ in GONZO (Circus) #88.

hier_stick
HIER!

Het duo presenteert zijn meest recente wapenfeit tijdens het Locative Media and Sound Art symposium, op 10 mei in Kortrijk: HIER, een EP die wordt uitgebracht als een GPS gestuurde iPhone applicatie die de playback van elk van de vier tracks beperkt tot een specifieke Europese stad. Het eerste nummer kan alleen worden gehoord in Amsterdam, het tweede enkel in Heerlen, het derde enkel in Kortrijk en het vierde en laatste nummer alleen maar in Parijs.

Als je als luisteraar de hele EP wilt leren kennen, dan moet je op reis. Van hier naar hier naar hier en dan weer terug, naar hier

De eerste versie van de app, HIER 1.0, beperkt zich tot dit nummer-voor-nummer, stad-na-stad, afspelen van de EP. Met de update naar HIER 2.0, die voor later dit jaar is gepland, kunnen gebruikers van de app de tracks die ze op locatie hebben beluisterd bewaren in een playlist, om ze later nog een keer te beluisteren. Maar dat kan dan weer alleen als ze niet in Amsterdam, Heerlen, Kortrijk of Parijs zijn. En zo moet het ook.

Want bijna iedereen is bijna nooit HIER…

Meer info vind je wel hier!

VOLG/TWEET & WIN

Lezers van Gonzo (circus) kunnen een exclusieve promocode voor een gratis download van ookoi’s HIER! winnen.

Geen rare prijsvraag deze keer, maar volg http://twitter.com/ookoi en tweet “Hier met HIER!”. Of like Studio ookoi op FB https://www.facebook.com/stduioookoi en stuur ookoi een berichtje: “Hier met HIER!”

 

De app is ook te koop in de appstore.

 

 

 

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!