728x90 MM

Vi.be van de maand: Young Colour

In de immense zee van de vi.be-site is het makkelijk verdrinken in het aanbod en moet de ijverige recensent zich helaas behelpen met trefwoorden om interessante bands en artiesten te vinden. Een onalledaagse combinatie van ambient, folk en dub leidde ons naar het vi.be-profiel van Young Colour.

vibe logo klpos
Logo VI.BE

Hun bijzondere geluid in de vijf sterke composities op vi.be streelde direct onze oren en dat mag gedeeld worden. Young Colour is een jong Brussels-Leuvens duo met een gemiddelde leeftijd van slechts 21 jaar, bestaande uit Joachim Bovin en Lawrence Foley. Het duo trad al op in vele Belgische popzalen, waaronder onlangs nog in de Brussels AB als voorprogramma van Willow en eerder als openingsact op de NachtKrachtNacht in Leuven. Ze hebben het voorbije jaar meegedaan aan een aantal bandwedstrijden, waaronder de Rockrace in AB, een finale op Rockvonk en het Central Park-festival waarvan ze de uiteindelijke winnaars werden.

 

medium shadowyoungcolour
Shadow

Het geluid van Young Colour is dromerig, ambient en tegelijk vol van echo´s en reverb met poppy en folky elementen. De link naar bands als Animal Collective kan hierdoor al snel worden gemaakt en dat is geen wonder. Beiden zijn immers zelfverklaarde fans van de dierlijke band die dient als goede inspiratiebron. Toch benadrukken ze dat ze nog op zoek zijn naar een eigen geluid en dat de huidige invloeden zullen verdwijnen als ze meer evolueren. Hun muzikale achtergrond is zeer beperkt; ze kunnen beiden geen noten lezen en zijn volledig autodidact waardoor ze vooral werken vanuit improvisaties naar een vaste songstructuur. Door de pers worden ze dwangmatig ingedeeld bij de chillwave, maar van dat hokje willen ze niets weten en ze distantiëren zich ook van het blogwezen rond deze scène. Zelf houden ze het liever op ´organisch elektronische experimentele pop´, hoe paradoxaal die betekenis ervan ook is maar hun geluid wél perfect omschrijft. Een debuutalbum zal hopelijk binnen het jaar verschijnen, al zullen ze binnenkort een reeks EP´s uitbrengen die gratis te beluisteren zullen zijn. Wij kijken al nieuwsgierig uit naar de verdere ontwikkelingen van dit jonge duo.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!