728x90 MM

UITNODIGING: Nieuwjaarsborrel 2014 Gonzo (circus) & Sonic Acts

Op 18 januari nodigen Sonic Acts en Gonzo(circus) je uit op samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten tijdens onze nieuwjaarsborrel in De Balie (Amsterdam). We toasten dan niet alleen op het nieuwe jaar, maar ook op de (elektronische) publicatie van ‘The Dark Universe’ en de vernieuwde Gonzo (circus).

sonicacts
Femke Herregraven, The Dark Universe, Sonic Acts 2013

Deze bijzondere namiddag over ruimtepuin wordt luister bijgezet door bijdragen van European Space Agency-onderzoeker Bernard Foing, media theoreticus Omar Muñoz-Cremers, de gelauwerde ontwerpster Femke Herregraven en de Gonzo(circus)-deejays.

Ruimtepuin, orbitaal afval, ruimteafval… Tien jaar geleden had nog bijna niemand ervan gehoord, maar het is een serieus probleem geworden voor ruimteonderzoekers. De steeds omvangrijker wordende overblijfselen van rakettrappen en oude satellieten die in een baan om de aarde werden gebracht, worden begeleid door stof van vaste raketbrandstof en schilfers verf. Zelfs een kleine verfvlok kan gevaarlijk zijn vanwege de snelheid waarmee deze reist in de ruimte. Wetenschappers werken aan oplossingen, zoals Bernard Foing van de ESA. SF-auteur en theoreticus Omar Muñoz-Cremers leest een nieuw verhaal speciaal geschreven voor de gelegenheid. Bekroonde ontwerper Femke Herregraven vertelt over haar onderzoek naar ‘donkere data’. De DJ’s van Gonzo (circus) zorgen voor een soundtrack met ‘sonic debris’.

En niet alleen Sonic Acts heeft redenen tot feesten, ook Gonzo (circus) zet het nieuwe jaar vreugdevol in met een volledig vernieuwde Gonzo (circus). Hoofdredacteur Gé Huismans geeft een korte toelichting bij het waarom en hoe en heft daarna samen met onze collega’s van Sonic Acts het glas op het nieuwe jaar!

PRAKTISCH

Zaterdag 18 januari 2014 om 16:00
De Balie (salon), Amsterdam
Toegang is gratis maar reserveren is gewenst via reserveren@gonzocircus.com.
RSVP via het Facebook-event

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!