728x90 MM

Uitnodiging Gonzo (circus) #100 – Beursschouwburg, Brussel – 8 december 2010

Gonzo (circus) is aan zijn 100ste editie toe! Dat vieren we met een feest wilder dan Wilders en schever dan Bart De Wever!

gc100
Gonzo (circus) #100

Plaats der feestelijkheden is de Beursschouwburg in Brussel – hoofdstad van vele landen en volkeren en met stip favoriete Gonzo (circus)-stad. (lees het veld_ver_slag in GC#97)

Voor de geheel experimentele, niet-mainstream, vernieuwende, obscure Vlaams-Nederlandse line-up tekenen ASAD (B, Kortrijk) en WHITE RIVER (NL, Tilburg). Voor en na bieden de GONZO DJ’s vertier.

WHITE RIVER

WHITE RIVER is een samenwerkingsverband tussen Vincent Koreman en Steffan de Turck. Samen maken zij geïmproviseerde muziek op ritmische, rituele basis. Vertrekkend vanuit een simpele herhaling, sample of ritme bouwen ze aan een sfeer of toon die steeds verschillend is. Soms klinken zij als een Black Dice opname waarbij de studiomuren slechts fragmenten doorlaten, soms klinken zij als een groep indiaanse percussionisten die net stroom heeft ontdekt. Altijd met een naïviteit de ontwapenend is, maar met de blik ferm op de horizon!

ASAD (All Shadows And Deliverance)

ASAD is het eenmansproject van Fré Decruyenaere. Decruyenaere was een beetje uitgekeken op zijn vorige band en ging alleen aan de slag om zijn liefde voor noise en drones te verklanken. ‘Loss’ was daarvan het eerste resultaat (op Radical Pigeon), waarna nog een cdr (op zijn eigen Usain Bolt Records) en de tape ‘Faint’ (op Geluidsoverlast) volgden. Intussen treedt hij ook op met zijn eigen kwintet, Asad Arkestra, met daarin leden van onder andere Isaac en Hawaï. Zijn meest recente release ‘Voices’, een dvddoosje in miniformaat, bevat een 3inchcdtje met twee nummers, ‘Threnody’ en ‘Operatic Voices’. Het eerste is een korte drone, waarin het lijkt alsof regendruppels de hoofdrol spelen. ‘Operatic Voices’ is een langere exercitie, met een stem die angstaanjagend doordendert op de achtergrond, terwijl een vreemde grimmige drone, die telkens van klankkleur wisselt, onze hersenpan naar hogere sferen brengt. Voor het geval u het nog niet wist: ASAD is heel erg de moeite. Ter gelegenheid van Gonzo (circus)#100 vormt hij een duo met Pol (Isaac).
www.myspace.com/allshadowsanddeliverance

Graag je komst bevestigen via facebook of info (at) gonzocircus (dot) com.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!