728x90 MM

UITNODIGING: (Geluids)Wandel samen met Gonzo (circus) door Amsterdam (8/6/2013)

Drie weken geleden presenteerden we bij de Gonzo (circus) #115 de Klankstappen-bijlage. Klankstappen is een initiatief om de geluidswandeling als vorm van geluidskunst te onttrekken aan een festival-tijdelijkheid en het een meer permanente toegankelijkheid te geven. Al decennialang presenteren kunstenaars geluidsbestanden aan het publiek op een manier die de dagelijkse beleving van de stad verandert. Voor Gonzo (circus) verzamelde Danae Bos een paar juweeltjes. Op 8 juni organiseert Gonzo (circus) een gezamenlijke geluidswandeling in Amsterdam.

Kortrijk Tra
Kortrijk Tracks

Bij de geluidswandeling van David Helbich ben je niet een onzichtbare stedeling met muziek op. Helbichs wandeling ‘Tracks’ is performatief en dat betekent dat er iets meer van de luisteraar gevraagd wordt dan alleen luisteren en rondlopen met een koptelefoon. Mogelijk voel je je dan al vlug de eenzame gek, wanneer je je hoofd systematisch van links naar rechts draait en je handen langs je oren houdt.

Met een gezelschap doorbreek je dat beeld en wordt het een performance. Niets om je voor te schamen dus. Bovendien is het wel de moeite waard om eens uit te testen wat David Helbich je allemaal wilt laten horen. Daarnaast hebben wij al nagedacht over welke locaties het best aansluiten bij de ‘generieke’ locaties die David Helbich in Kortrijk voor zijn geluidswandeling heeft uitgezocht. Dan is dat werk je ook al uit handen genomen.

Redenen te over om je zaterdag 8 juni om 15:00 gratis aan te sluiten en gezamenlijk David Helbichs ‘Tracks’ te lopen. Mede omdat het natuurlijk de moeite waard is om je ervaringen achteraf te kunnen delen. De wandeling zal in Amsterdam plaatsvinden. We kunnen helaas maar een gelimiteerd aantal mensen meenemen op de wandeling, dus wees er vlug bij en mail naar caspar@gonzocircus.com. Achteraf hebben we een mooie verassing voor alle deelnemers. De locatie zal in een later stadium worden bekend gemaakt.

Let op:Lees ook het essay van Danae Bos over de eindeloze mogelijkheden die het maken en beleven van geluidswandelingen ons bieden in GC #115.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!