728x90 MM

UITNODIGING: Echokamer #2 met Monoták collectief (18/04/2013)

Vanavond wordt de immense ruimte van de Jan Van Gendthallen in Amsterdam gevuld met een reeks (nieuwe) stukken van het  Monoták collectief. We nodigen je uit om vanavond eventjes te verdwijnen in Echokamer #2. Op 23 mei en 20 juni presenteert Gonzo (circus) de volgende edities van Echokamer.

Echokamer #2
Echokamer #2

Schurend tegen het centrum van Amsterdam liggen op het Oostburgereiland de monumentale Stork Werkspoorhallen. Ook wel bekend onder de naam Jan Van Gendthallen, de architect van het complex, symboliseren zij het tijdperk van industrialisatie die plaatsvond tijdens het begin van de twintigste eeuw. Tegenwoordig biedt één van de vijf aan elkaar geschakelde fabriekshallen, na een periode van leegstand, een nieuw thuis aan de Amsterdamse culturele instelling Mediamatic.
De akoestiek van de oude hallen is na de verwijdering van het zware fabrieksmaterieel erg bijzonder. De weidse afmetingen bieden geluid de ruimte over lange afstand door de hal te bewegen. Een akoestiek die naar onze mening in de juiste handen interessante mogelijkheden biedt. Daarom trappen we op 23 mei af met de eerste van een serie door Gonzo (circus) gecureerde concerten in samenwerking met Mediamatic in de reeks Echokamer. Meer hierover lees je in Gonzo (circus) #115 die op 1 mei in de winkels ligt.

Gonzo (circus) is niet de enige curator van de Echokamer. Vanavond om 20u15 is het beurt aan Natalia Dominguez Rangel en het nieuwe Amsterdamse componistencollectief en laboratorium Monoták. Leden hiervan zijn Ivo Bol, Dirk Bruinsma, Wilbert Bulsink, Eric de Clercq, Pandelis Diamantides, Paul Glazier, Thomas Myrmel, Natalia Dominguez Rangel, Anat Spiegel, Henry Vega en Bart de Vrees. Enkele leden van de groep presenteren vandaag voor het eerst nieuw werk: zoals een sonificatie van de Big Bang door Ivo Bol, een première van Natalia Dominguez voor Trio Hoorcomfort, een performance met een 78-toeren platenspeler van Paul Glazier en het Light Metal Duo van Dirk Bruinsma en Mark Morse.

Locatie: Echokamer @ Mediamatic Fabriek – Van Gendthallen (naast Roest) VOC-kade 10-12 Oostenburg Amsterdam
Het concert begint om 20u15.

Meer informatie: mediamatic.net en monotak.nl

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!