728x90 MM

Tips voor city trip naar Glasgow

Medewerker en local Allart van der Woude deelt zijn go to bars, eetplekken, culturele plekken en andere tips voor een city trip naar Glasgow.
Een afbeelding van de stad Glasgow bij het artikel over culturele tips voor een city trips naar Glasgow

Heb je na het lezen van het scenereport over Glasgow in Gonzo (circus) #152 zin gekregen in een city trip naar Glasgow? Gonzo (circus)-medewerker en local Allart van der Woude deelt zijn tips voor een bezoek aan Glasgow.

Eten & drinken

In het centrum van Glasgow bieden Mono en Stereo een uitstekende, uitsluitend vegan kaart. Paesano serveert met hoge snelheid betaalbare pizza’s voor een haastige hap.

The Pot Still en The State zijn traditionele pubs die een uitstekend menu aan whiskeys en bieren in een vreselijk verlichte en gezellige ruimte voeren. Alternatieven zijn Saramago en The Old Hairdresser’s.

In het westen, dicht bij Kelvingrove Museum, vallen Banana Leaf en Dumpling Monkey aan te raden. Met deze Indische respectievelijk Chinese keukens eet je gezond en smakelijk voor nog geen tientje.

Voor lunch is Roots, Fruits & Flowers dé spot. Bij Inn Deep haal je daarna allerhande craft beers, of je gaat voor The Belle, een klein maar fijn café verderop.

In het zuiden heb je de keuze uit Ranjit’s Kitchen (sluit om negen!) waar je uitstekend Indiaas krijgt geserveerd. Of ga naar het onlangs geopende Errol’s Hot Pizza’s. Je mag de stad niet verlaten zonder Southside pub The Laurieston te hebben gezien.

Culturele tips

Glasgow International Festival wordt in 2020 weer georganiseerd; verder zijn festivals zoals Counterflows en het Glasgow Film Festival zeer de moeite waard. De universiteit is in een prachtig gebouw gevestigd, en ligt naast Caledonia Books en Voltaire & Rousseau, twee bezienswaardige boekenwinkels.

The Glad Café in het zuiden organiseert regelmatig filmscreenings en concerten, Glasgow Film Theatre brengt arthouseklassiekers en nieuw materiaal. Voor de beste concerten kijk je bij CCA, Old Hairdresser’s, Stereo en SWG3.

Voor je nachtelijke plannen hebben Room 2, La Cheetah, The Flying Duck en natuurlijk Sub Club meer dan genoeg te bieden. Bij goed weer kun je uren langs de Kelvin wandelen in een oase van rust. Of, nog beter: pak de trein en binnen een uur ben je in de Schotse Hooglanden.

Lees het hele verhaal over de wederopstanding van Glasgow in Gonzo (circus) #152

Heb jij nog meer tips? Deel ze hieronder!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!