728x90 MM

TIP: Wie ontvangt de New Technological Art Award?

The Technological Art Award is er om de interactie tussen technologische ontwikkelingen, samenleving en kunst, beter onder de aandacht te brengen. Zondag a.s. worden uit 21 internationale inzendingen een winnaar gekozen bij het Gentse Zebrastraat.

Dat wordt op 23 november bekend gemaakt in de Gentse Zebrastraat. Letterlijk een straat maar ook een kenniscentrum voor kunst. Wordt het de Belg Jo Caimo, de Nederlander Bart Hess, de Indische Nandita Kumar of het Italiaanse Quayola?

Jo Caimo @Update_5
Jo Caimo @Update_5

Zebrastraat Gent heeft zich gedurende de laatste jaren ontwikkeld tot een stimulerend kenniscentrum met een grote interesse voor kunst. Tweejaarlijks wordt met Update/de New Technological Art Award (NTAA) ingespeeld op een lacune – hoewel er toch steeds vaker aandacht is, mede dankzij NTAA – binnen de mainstream kunstwereld door aandacht te besteden aan de technologische ontwikkelingen die onze mondiale cultuur stuwen.

Voor de New Technological Art Award 2014 schreven zich 383 kandidaten in (50 nationaliteiten) in. Een internationale jury – met o.a. kunstenaar Nick Ervinck, curator Edwin Carels, kunstenaar Julien Maire en Bozar-directeur Paul Dujardin – heeft daaruit 21 genomineerden geselecteerd. Die zijn te zien tijdens de expositie Update_5: Technology as context.

Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt en kun je de werken nog bekijken, 23 november is de laatste dag van de expositie Update_5.

Praktisch

Zondag 23 november 2014, vanaf 20u
Zebrastraat: kenniscentrum
Zebrastraat 32/001, 9000 Gent
www.ntaa.be

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!