728x90 MM

GONZO (CIRCUS) PRESENTS: Panel over field recordings en found sound op Rewire 2014

Dit weekend vindt in Den Haag het Rewire-festival plaats. Gonzo (circus)-redactrice Katrien Schuermans host een panel field recordings en found sound met o.a. Klara Lewis. En medewerker Peter Bruyn interviewt Hydras Dream, het nieuwe project van Anna Von Hausswollf.

De in de Lage Landen-residerende elektronica- en technoliefhebber stipt gedurende vier jaar al Rewire Festival aan als vaste verblijfsstek gedurende de eerste november-dagen. Wanneer het weer in alle somberheid toeslaat, is het genieten van het betere ritme- en knisperwerk. Het kunstgedeelte is van de affiche gevallen, maar het festival is er niet minder om. Beeld je in: field recordings allerhande vervormd door Wanda Group of Klara Lewis. Er is de diepe techno van Albert van Abbe of de live-interpretatie van Holden ‘The Inheritors’. Je kan dansen op Gardland, wegdromen bij Greg Haines of eindelijk Nederlands bekendste luitspeler Jozef van Wissem aan het werk zien. Het is jong talent ontdekken en bekendere namen zien bevestigen. 

Klara Lewis (Foto: Hampus Högberg)
Klara Lewis (Foto: Hampus Högberg)

Naast het te betalen programma-gedeelte, lanceert Rewire Festival dit jaar een gratis zaterdagnamiddagprogramma gevuld met workshops, babbels, gratis optredens en de screening van de film ‘A Grammar For Listing’ van Luke Fowler (nog uitgebreid aan het woord in Gonzo (circus) 120). Wil je de beste Nederlandse popjournalist, Peter Bruyn, aan het werk zien? Hij zal het bij Denovali gehuisveste Hydras Dream (het nieuwe project van Anna Von Hausswollf) aan een live vragengesprek onderwerpen.

Samen met Gonzo (circus) organiseert Rewire een panelgesprek over field recordings en found sound. Katrien Schuermans zal samen met Klara Lewis, Wanda Group, Mike Kramer en het Nederlandse duo Geritz/Kaffa praten over de geschiedenis en de toekomstmogelijkheden van het gebruik van field recordings en found sound in muziek. Het panelgesprek is gepland om 15:00.

Het dagprogramma vindt plaats op zaterdag 8 november in Zaal 3 en Studio Loos. Meer info: www.rewirefestival.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!