728x90 MM

TIP: ‘Resonanting Room’ door Khe Siang

Resonanting Room

Componist en geluidskunstenaar Khe Siang voert op 20 juli zijn ‘Resonanting Room’ uit in het kader van de kunstmanifestatie Manifesta 9. Deze experimentele gebeurtenis is een mix van geluidskunst-performance en ritueel concert. Deze combinatie leidt langzaam tot een natuurkundig experiment: het in trilling brengen van de ruimte door de resonantie-frequentie van die ruimte te treffen. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikt Khe Siang zijn stem, primitieve geluidsobjecten, live-electronica en een computer. Het stuk wordt uitgevoerd in een intieme woonkamer waarbij het geluid massief versterkt wordt door krachtige luidsprekerboxen.

Resonanting Room
Resonanting Room

Siang zoekt in het stuk naar de resonantie frequentie van de kamer, om trillingen te veroorzaken. De kamer wordt hierdoor een toongenerator, waardoor het publiek zich daadwerkelijk in de generator bevindt. Het optreden zal niet alleen gehoord, maar ook zeker gevoeld worden. Eerdere bezoekers repten over surrealistische associaties met het gebulder van industriegeluiden, de mijnen, trillingen en draagt hiermee bij aan het thema van Manifesta 9: ‘de mijnen’. Voor de veiligheid wordt er gehoorbescherming uitgedeeld. Echter is dit experiment bijwonen nog steeds op eigen risico.

Reserveren is voor dit stuk noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. Khe Siang start op vrijdag 20 juli om 20.00 met zijn optreden in Hoensbroek. Aansluitend aan het optreden vindt een expositie met tekeningen en documentatiemateriaal van het project plaats in het Kunstcentrum Signe (kuS) te Heerlen.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!