728x90 MM

TIP: My Cat is An Alien + Rough Americana (Recyclart, Brussel, 31/05/2013)

Deze vrijdag zal in het Recyclart treinstation te Brussel een speciale concertavond plaatsvinden met donkere en geïmproviseerde klanken van My Cat Is An Alien en Rough Americana. Een unieke kans voor dé liefhebber van experimentele klanken, want beide groepen zijn niet vaak in de Lage Landen te zien.

My Cat is an Alien
Rough Americana

Als eerste zullen de Italiaanse broeders Opalio de stationsruimte doen zinderen met hun My Cat Is An Alien project. Na veertien jaar gitaren en speelgoedinstrumenten zijn de heren overgestapt op zelfgeknustselde snaarinstrumenten en gedissecteerde elektronische geluidstoepassingen hetgeen een bezwerend nieuw geluid heeft opgeleverd dat te horen is op hun laatste dubbele LP ‘Art Is A Tear Of Noise And Infinite Silence’ van eind 2012 op Discrepant records. Verwacht een transcendentaal geheel van vibrerende snaren en bezwerende vocalen voor een onwereldse beleving van vrije klank. Dit wordt pas het eerste Belgische concert met het kraakverse geluid van deze buitenaardse kat.

Ze worden gevolg door het eveneens uit Italië afkomstige Rough Americana, het vruchtbare project tussen de levenspartners Morgan Craft en Giulia Loli (alias DJ Mutamassik) en soms zelfs ook hun negenjarige zoon Meroe, waarin improvisatie van hedendaagse gitaarstijlen centraal staan. De ‘Afro-Amerikaanse Viking’ Craft en de Italo-Egyptische roots van Mutamassik staan garant voor muzikale invloeden van Memphis, Tennessee tot Memphis, Egypte. Mutamassik is één van de pioniers van de Sa’aidi hardcore en expert in hetgeen wat ze zelf ‘Pan-Afrabic Immigrant sounds’ noemt. In Gonzo #76 van acht jaar terug is haar uitgesproken visie hierop nog altijd te lezen. Verwacht een straffe molotov cocktail van Afro-mediterrane hiphop en baladi breakbeats broederlijk naast noisy en drone-achtige collages door de gitaar van Craft. Beiden werkten al met persoonlijkheden als Marc Ribot, Butch Morris, Ikue Mori, Hamid Drake of Kaffe Matthews en nemen een unieke plaats in temidden van het actuele muzieklandschap.

experimentele luisterklanken voor en na de optredens door Gonzo’s dj SebCatLitter.

20:30 > 21:00 DJ SebCatLitter (Gonzo circus)
21:00 > 21:45 My Cat is an Alien
22:00 > 22:45 Rough Americana
22:45 > 24:00 DJ SebCatLitter (Gonzo circus)

€ 5,- @ Recyclart
Ursulinenstraat 25
1000, Brussel

http://www.mycatisanalien.com/
http://www.roughamericana.com/
http://www.recyclart.be/nl/agenda/my-cat-is-an-alien
https://www.facebook.com/events/572233042817484/

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!